25 iunie, Timisoara

Scoala de vara la Dubova pentru 38 persoane cu dizabilitati intelectuale

Fundatia „Pentru Voi” organizeaza in perioada 24 – 29 iunie la Dubova, o scoala de vara pentru 38 adulti cu dizabilitati intelectuale, angajati in unitatea protejata „Pentru Voi” si pe piata libera a muncii. 

Evenimentul face parte din proiectul „Economia sociala - o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 - „Investeste in oameni!”.

Prin aceasta scoala de vara se va urmari dezvoltarea abilitatilor de socializare si comunicare in vederea incluziunii sociale a celor 38 de participanti. 

Eugenia este o tanara de 29 de ani cu dizabilitati intelectuale severe, beneficiara a serviciilor Fundatiei din anul 2000. Daca inainte de Pentru Voi vacantele ei se rezumau in a sta acasa ajutandu-si familia in treburile gospodaresti, de cand a devenit beneficiara Pentru Voi a inceput sa mearga in taberele de vara alaturi de colegii de la Fundatie. A fost la Sasca Montana, la Poieni Strambu, la Raul Alb si anul acesta la Dubova - acestea fiind singurele excursii de care are parte pe parcursul unui an. 

Este o persoana calda, prietenoasa si iubeste masinile, in special autobuzul cu care sunt transportati beneficiarii “Pentru Voi” la centrele de zi. In anul 2008, impreuna cu echipa de bocce a Fundatiei „Pentru Voi”, a luat medalia de bronz la proba bocce pe echipe, la Jocurile Nationale Special Olympics ale Germaniei, de la Karlsruhe.

Educatorii au pregatit un program antrenant care include jocuri, concursuri, competitii sportive, drumetii, activitati de team-building care sa le intareasca increderea in ei si sa formeze prietenii, precum si traditionalul foc de tabara.

Pentru mai multe informatii va invitam sa accesati pagina noastra Facebook sau website-ul www.pentruvoi.ro. Alternativ ne puteti contacta la tel. 0256 228 062 sau e-mail pentruvoi@pentruvoi.ro. Persoana de contact este Nicoleta Ciocov.