„Scoala de voluntariat ASCENDENT” este un laborator de educatie non-formala unde copiii si tinerii pot experimenta voluntariatul si isi pot folosi ideile si energia in folosul comunitatii. Aici, 200 copii si tineri vor face echipa cu peste 200 angajati ai companiilor din regiunea Bucuresti/Ilfov si vor invata impreuna despre beneficiile voluntariatului, vor realiza actiuni de voluntariat in beneficiul altor copii si tineri, pentru persoane in varsta si pentru persoane cu nevoi speciale, vor realiza actiuni de protectia mediului etc. Proiectul este finantat de BRD-Groupe Societe Generale in cadrul programului „Schimba un destin. Da valoare unei vieti” si se va desfasura pe durata anului scolar 2012-2013.

            Foarte important este faptul ca in acest proiect vor fi dezvoltate doua noi servicii care vor sprijini voluntarii si beneficiarii actiunilor lor. Astfel va fi creat un web-site, www.scoaladevoluntariat.ro, care va avea un rol central in promovarea voluntariatului in randul elevilor si tinerilor dar si in stimularea voluntariatului corporatist.  In plus, in cadrul „Scolii de voluntariat ASCENDENT” va fi creatServiciul mobil de voluntariat” care ne va permite sa realizam mai multe actiuni de voluntariat cu un numar mai mare voluntari, sa acoperim nevoi cat mai diverse a beneficiarilor, dar mai ales sa intervenim si in alte zone ale Bucurestiului sau ale judetului Ilfov decat cele in care am activat pana acum.

Invitam persoanele interesate de voluntariat si companiile dornice sa-si implice angajatii in actiuni de voluntariat sa ne contacteze la adresa de e-mail: ascendentmc@yahoo.com.

Mai multe informatii privind proiectele noastre le puteti gasi pe site-ul www.ascendent.org.ro