Scoala reuneste elevi din 27 de tari, de pe 6 continente.  “Marea noutate a acestui an scolar este internatul, organizat dupa modelul britanic de Boarding si dedicat in mod special elevilor de liceu si celor care intra in clasa a VIII-a. Ne bucuram sa putem raspunde numeroaselor solicitari ale parintilor din tara si din strainatate care doresc sa isi inscrie copiii la liceul Cambridge si au nevoie sa-i stie in siguranta si bine ingrijti, ” a declarat Anca Rusu, director de inscrieri si comunicare la Transylvania College. 

Liceul este acreditat Cambridge, ceea ce inseamna ca elevii studiaza dupa curriculum-ul oferit si coordonat de universitatea Cambridge din Marea Britanie la toate disciplinele, predarea realizandu-se in limba engleza. Toate examenele pe care elevii le sustin in liceu sunt trimise la Cambridge pentru a fi corectate, iar calificativele sunt acordate conform acelorasi standarde internationale respectate in peste 150 de tari. Examenele A-Levels pe care elevii le sustin la finalul liceului sunt echivalente ale examenului de bacalaureat romanesc si ale celui international, oferind absolventilor Transylvania College oportunitatea de a aplica si de fi acceptati la cele mai renumite universitati din tara si din strainatate.

In ciclul primar, scoala ofera in acest an trei clase pregatitoare, doua dintre ele urmand curriculum romanesc, cu predare intensiva in limba engleza; cea de-a treia clasa pregatitoare urmeaza curriculum britanic, iar predarea se face exclusiv in limba engleza. Cele doua linii de studiu, romaneasca si internationala, functioneaza in paralel pe parcursul ciclului primar si a celui gimnazial, pana la liceu.

Si in acest an, Transylvania College invita elevii din ciclul primar, precum si cei din gimnaziu si liceu sa vada cum se desfasoara cursurile in scoala. Saptamana viitoare, intre 3-6 septembrie, vor avea loc “Zilele Portilor Deschise”, in cadrul carora fiecare elev din Cluj-Napoca sau din tara poate asista la cursuri si activitati. Intrarea este libera (participarea nu implica costuri), cei care doresc sa participe la acest eveniment sunt rugati sa confirme prezenta trimitand un email la adresa anca.rusu@transylvania-college.ro sau la telefon 0724.047.566.

Mai multe informatii despre scoala sunt disponibile pe site-ul institutiei, www.transylvania-college.ro.