Sug egida

Universitatii „Ovidius” - Constanta si Baylor College of Medicine-Houston

Centrul Clinic de Excelenta HIV -  un parteneriat intre Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, Fundatia Baylor-Marea Neagra, Texas Children’s Hospital si Abbott Fund

 organizeaza:

 Scoala Internationala

“Bune practici in ingrijirea pacientilor HIV+”

1 – 4 septembrie 2008

Hotel Ibis

Constanta, Romania

Baylor International Pediatric AIDS Initiative sustine peste 21 000 copii si adolescenti cu HIV la nivel mondial si asigura acces la terapie antiretrovirala unui numar de peste 10 000pacienti.

 In Romania, calitatea ingrijirii si tratamentului copiilor si adolescentilor  a dus la o rata a mortalitatii de sub 1% in randul cohortei de pacienti din Constanta, unul dintre cele mai greu lovite grupuri din Europa. Acesta este rezultatul unui parteneriat de durata intre Baylor College of Medicine, reprezentata in Romania de Fundatia Baylor-Marea Neagra, si profesionistii HIV din Constanta.

             Actualele servicii multidisciplinare, oferite prin intermendiul Centrului de Excelenta Clinica HIV din  Constanta au fost recunoscute de catre EUROPEAN CENTRE OF DISEASE CONTROL  in 2007 ca model de “ingrijire ambulatorie integrata” oferind “ingrijire si tratament complex primar si de specialitate”.

             Centrul de Excelenta serveste in prezent drept element de referinta pentru initiative de ingrijire si educatie. In spiritul educatiei medicale continue, Centrul de Excelenta va organiza in Constanta, 1-4 septembrie 2008, prima scoala internationala vizand bune practici in domeniul HIV/SIDA.

 Manifestarea se adreseaza medicilor de toate specialitatile, personalului  mediu si auxiliar, psihologilor si altor specialisti, asistentilor sociali, tuturor celor  implicati in ingrijirea pacientilor infectati cu HIV.    

Temele pe care acesta scoala internationala le va aborda in cursul prezentarilor si atelierelor sunt urmatoarele:

 -  Servicii clinice pentru tineri HIV+(standarde, nevoi acute de servicii clinice HIV in Romania si in lume);

-  Prevenirea transmiterii materno-fetale si monitorizarea nou-nascutului (stigma, masuri de control si sustenabilitate, dificultati legislative, terapia gravidelor HIV+)

-  Testarea HIV (opt-in vs opt-out, testarea HIV rapida vs clasica, testarea grupurilor vulnerabile, etica)

Informatii si inscrierila :

1.         Cristina Vladimirov- Fundatia Baylor Marea Neagra- tel/fax 0241 691 730; mobil 0788 312 221; email: cvladimirov@baylor-romania.ro

2.         dr.Roxana Cernat- Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta- mobil 0723 364 468; email: roxana.cernat@seanet.ro