Incepand cu 15 septembrie 2011, 20-40 copii proveniti din familii fara adapost din Bucuresti vor fi asistati de catre Asociatia ASCENDENT in cadrul proiectului „Scoala pe roti” finantat de Fundatia Soros Romania in cadrul programului „Fondul de urgenta”.

„Scoala pe roti” este un proiect pilot inovator care va oferi servicii socio-educationale pentru copii proveniti din familii fara adapost, direct la locul acestora de adapostire (adaposturi improvizate, cladiri dezafectate), precum si in centre sociale, adaposturi de noapte, centre de zi, unitati de invatamant etc. Beneficiarii acestui proiect vor fi copii cu varstele intre 6-12 ani care nu sunt scolarizati sau sunt in risc maxim de abandon scolar datorita faptului ca se adapostesc pe strada sau in adaposturi temporare impreuna cu unul sau ambii parinti, aflandu-se intr-o permanenta situatie de urgenta educationala, sociala, medicala etc.

„Scoala pe roti” se adauga portofoliului de proiecte al Asociatiei ASCENDENT care deruleaza in prezent alte doua mari programe sociale (“Centrele de zi pentru copii scolari ASCENDENT” si “Scolile de Duminicacentre de dezvoltare a abilitatilor de viata”) care au ca beneficiari copii scolari proveniti din familii cu dificultati sociale care invata in scoli din judetul Ilfov si Bucuresti.

Ambele programe ale Asociatiei ASCENDENT sunt acreditate de Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale din cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

Persoanele care au cunostinta de copii proveniti din familii fara adapost din Bucuresti care pot fi asistati in cadrul acestui proiect, precum si cei care doresc informatii suplimentare privind programele Asociatiei ASCENDENT  pot sa ne contacteze la e-mail ascendentmc@yahoo.com sau sa acceseze site-ul asociatiei www.ascendent.org.ro.