CCR si APM lanseaza in scolile din judetul Satu Mare proiectul de educatie ecologica pe tema importantei colectarii DEEE-urilor - “Viata pentru mediu, viata pentru om” – in parteneriat cu ISJ Satu Mare si ALPIN in perioada septembrie 2011 – iunie 2012.

Scopul proiectului este de a informa elevii asupra importantei colectarii DEEE-urilor si de a-i indemna pe acestia sa participe activ la colectarea selectiva a deseurilor electrice: electronice si electrocasnice mici, in special surse de iluminat, baterii si telefoane mobile. Pentru acest lucru elevii vor avea la dispozitie pe langa afisele bilingve (tiparite in romana si maghiara), ce vor fi distribuite in toate scolile si liceele din judet inscrise in proiect, si un material video informativ de prezentare a istoricului deseurilor din momentul colectarii pana la reciclare.

CCR Logistics Systems, pe langa coordonarea intregii activitati de colectare, transport si reciclare a deseurilor colectate in cadrul programului, va asigura sistemele de colectare si va sustine financiar intregul program. Intr-o prima etapa, organizatia va premia unitatile de invatamant cu echipamente sportive pe baza unui concurs teoretic de verificare a cunostintelor dobandite despre necesitatea si colectarea DEEE-urilor. In cea de-a doua etapa, vor fi premiate scolile care au colectat cea mai mare cantitate de deseuri de echipamente electrice si electronice si a bateriilor uzate, cu o excursie la Hajdúszoboszló in Ungaria.

Agentia pentru Protectia Mediului Satu Mare (APM) va certifica rezultatele proiectului si va coordona si centraliza informatiile de la parteneri si datele cu privire la institutiile participante.

Inspectoratul Scolar Judetean Satu Mare (ISJ) se va ocupa de informarea institutiilor din subordine, prin toate mediile pe care le are la dispozitie, cu datele necesare derularii proiectului in conditii optime si va veni in sprijinul acestora.

ALPIN va asigura distributia sistemelor de colectare si a materialelor informative puse la dispozitie de CCR, se va ocupa de colectarea (evidenta si cantarirea) deseurilor preluate de la toate institutiile participante inscrise in proiect si va asigura reciclarea acestora.

Inscrierea institutiilor de invatamant in program se va realiza prin intermediul APM Satu Mare in perioada 15 septembrie – 3 octombrie 2011. Recipientii pentru colectarea deseurilor electrice si materialele informative vor fi puse la dispozitie in scoli si licee in perioada 3 – 21 octombrie 2011, iar campania de colectare a DEEE-urilor se va desfasura in perioada 3 octombrie 2011 – 1 iunie 2012.

Mai multe informatii gasiti pe site-urile http://www.relectra.ro/,  http://www.ccr-revlog.ro/  si  http://apmsm.anpm.ro/.
.

***
CCR Logistics Systems ofera in Romania servicii de management al sistemelor de gestionare a deseurilor prin CCR RELECTRA, o organizatie colectiva non-profit, ce pune la dispozitia partenerilor – producatori, autoritati de mediu si administratii locale, consumatori finali – servicii de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice – DEEE si CCR REBAT, ce ofera un sistem de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinationala care opereaza in 25 de tari ale UE precum si in SUA in domeniul gestionarii deseurilor si are peste 70.000 de puncte de colectare si contracte incheiate cu peste 1.000 de prestatori de servicii.