Proiectul „Colectare selectiva de becuri, baterii si telefoane mobile uzate” a fost initiat de catre CCR Logistics Systems Romania in colaborare cu GreenWEEE International in Institutiile scolare si Primariile din sase judete din tara: Buzau, Bihor, Cluj, Galati, Iasi si Vrancea, in perioada septembrie 2011 – iunie 2012.

Componentele programului sunt: informarea si constientizarea consumatorilor finali, in acest caz elevii, profesorii si angajatii Primariilor, incurajarea acestora sa colecteze selectiv DEEE-urile si bateriile uzate si, bineinteles, sa asigure colectarea si reciclarea echipamentelor de iluminat, telefoanelor mobile si a bateriilor. S-au aratat interesate 94 de scoli si licee si 71 de Primarii din cele sase judete, toate implicandu-se in proiectul „Colectare selectiva de becuri, baterii si telefoane mobile uzate. In cele 165 de institutii au fost instalate peste 430 de recipiente destinate colectarii selective a bateriilor si a becurilor.

CCR Logistics Systems Romania - organizatie colectiva non-profit de gestionare  a deseurilor de echipamente electrice si electronice – DEEE - asigura sistemele de colectare a deseurilor corpurilor de iluminat, de baterii si acumulatori portabili. Acestea sunt distribuite si predate in custodie fiecarei institutii pe toata perioada proiectului de catre GreenWEEE International - fabrica integrata de tratare a deseurilor de echipamente electrice si electronice, oferind astfel, consumatorilor finali, facilitatea de a colecta selectiv deseurile care fac obiectul acestei campanii.

De asemenea, CCR furnizeaza institutiilor participante, prin intermediul proiectului, materialele informative prin care consumatorii sa constientizeze si sa inteleaga necesitatea colectarii selective a deseurilor de echipamente electrice si electronice. GreenWEEE International va transporta deseurile la statia de transfer temporara, asigurand tratarea si reciclarea acestora si, alaturi de CCR, va realiza raportarile catre autoritatile de mediu privind rezultatele actiunii: cantitatile colectate si tratate. Actiunea este finantata de catre CCR si face parte din campania de informare a populatiei privind importanta colectarii selective a deseurilor.


***
CCR Logistics Systems ofera in Romania servicii de management al sistemelor de gestionare a deseurilor prin CCR RELECTRA, o organizatie colectiva non-profit, ce pune la dispozitia partenerilor – producatori, autoritati de mediu si administratii locale, consumatori finali – servicii de gestionare a deseurilor de echipamente electrice si electronice – DEEE si CCR REBAT, ce ofera un sistem de gestionare a deseurilor de baterii si acumulatori. CCR face parte din Reverse Logistics Group, companie multinationala care opereaza in 25 de tari ale UE precum si in SUA in domeniul gestionarii deseurilor si are peste 70.000 de puncte de colectare si contracte incheiate cu peste 1.000 de prestatori de servicii. 


GreenWEEE International este cea mai mare unitate de tratare si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) din Romania si una din cele mai moderne din Europa, fiind prima unitate care abordeaza integrat procesul de reciclare a DEEE-urilor pe piata romaneasca. Compania este autorizata pentru colectarea tuturor celor 10 categorii de deseuri de echipamente electrice si electronice mentionate in legislatie, inclusiv baterii si acumulatori. Serviciile oferite se adreseaza asociatiilor colective responsabile cu gestionarea de deseuri de echipamente electrice si electronice, operatorilor individuali din industria echipamentelor electrice si electronice, companiilor de salubritate, companiilor de colectare a deseurilor, primarii, scolilor si companiilor ce detin deseuri de echipamente electrice si electronice.