Evenimentul va avea loc in data de 25 iunie 2010, la ora 11,00 la sediul Unitatii protejate autorizate Util Deco din Tg.Mures, str. Cosminului, nr 14 si va marca inca un pas facut de organizatia noastra spre economia sociala care se dovedeste o modalitate viabila de incadrare in munca a persoanei cu handicap.
 
Unitatea protejata Util Deco Mures functioneaza in baza Autorizatiei cu nr. 463 din 07.05.2009 acordata de catre ANPH si beneficiaza de prevederile Legii nr 448/2006, privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.
 
La nivel national in cadrul Util Deco Iasi, Constanta si Tg.Mures, lucreaza 29 persoane cu dizabilitati in 11 ateliere: calculatoare (3), legatorie manuala (3), croitorie (2), confectionare lumanari (1), pictura (1), arta mestesugareasca (1).
 
„Ideea dezvoltarii unui magazin de cadouri care sa valorifice produsele UTIL DECO ne-a venit in urma numarului mare de solicitari telefonice din partea targumuresenilor care doreau sa cumpere diverse produse de ocazie, semn ca oamenii doresc articole de calitate si sunt atrasi si de ideea ca alegand un produs sa sprijine si o cauza sociala, mai ales ca produsele noastre au un excelent raport calitate/pret. Avem pentru inceput o gama larga de produse pe stoc - lumanari de toate tipurile, rame foto, tablouri, obiecte de arta mestesugareasca, accesorii vestimentare, etc. Magazinul social Util Deco va fi locul de vanzare cu amanuntul a produselor mentionate, loc de inchiriere de costume de carnaval/serbare pentru copii, robe si toci pentru absolvire dar si spatiul de preluare a comenzilor de obiecte personalizate. Daca pana acum Util Deco a avut contracte de la firmele cu peste 50 angajati care faceau comenzi in baza legii 448/2006, odata cu deschiderea magazinului social abordam alt segment de piata. Ineditul va consta in posibilitatea fiecarui client de a-si personaliza produsul dorit, dupa ideea proprie si de a crea astfel un cadou pentru orice ocazie” a declarat Carmen Ciulea, director ADV Mures.
 
La deschiderea magazinului social Util Deco sunt asteptate autoritati publice locale, personalitati din diverse domenii, inclusiv din mediul de afaceri muresean.
 
Magazinul Util Deco va fi deschis publicului astfel:
Luni:          9oo-13 oo
Marti:        9 oo -18 oo
Miercuri:   9 oo -18 oo
Joi:           9 oo -16 oo
Vineri:       9 oo -16 oo
Sambata:  9 oo -13 oo
 
Parteneri: Primaria Tg.Mures, bauMax Tg.Mures si Promenada Mall.
 
Detalii cu privire la eveniment pot fi obtinute la numarul de telefon 0757/110253, e-mail advms@alaturidevoi.ro persoana de contact Carmen Speranta Ciulea, Director Centrul Mures al Fundatiei „Alaturi de Voi” Romania.