Astazi, 29 octombrie 2010, este ultima zi in care se pot inchiria gratuit biciclete din programul ,,I’Velo”, initiat de Asociatia Green Revolution si Raiffeisen Bank si ,,La Pedale”, initiat de Asociatia Green Revolution si Primaria Sectorului 1.

De maine, 30 octombrie 2010, centrele de inchiriat biciclete se vor inchide pe perioada iernii, urmand sa fie deschise la primavara, de indata ce vremea va permite din nou plimbari in aer liber cu bicicleta.

1.325 de biciclete, din cele doua programe, au fost puse la dispozitia doritorilor timp de aproximativ sapte luni: proiectul La Pedale, aflat la a doua editie in acest an, a fost lansat in 10 aprilie 2010 iar I’Velo, in 9 mai 2010, in parteneriat cu Ministerul Mediului si Padurilor.

Bicicletele I’Velo si La Pedale au fost utilizate de personalitati precum Comisarul european pentru schimbarile climatice - Connie Hedegaard,  Ministrul roman al Mediului si Padurilor - Laszlo Borbely, Seful Reprezentantei Comisiei Europene In Romania - Niculae Idu, Primarul General al Capitalei - Sorin Oprescu, Primarul Municipiului Iasi - Gheorghe Nichita, Viceprimarul Municipiului Targu Mures - Claudiu Maior, Viceprimarul Municipiului Cluj-Napoca - Laszlo Attila; Presedintele Raiffeisen Bank Romania - Steven van Groningen si Ivan Patzaichin.

Bilantul inchirierilor facute de la lansarile programelor, actualizat in 25 octombrie 2010 cuprinde: 209.736 de inchirieri ale bicicletelor I’Velo si 46.773, La Pedale.

Din cele 1075 de biciclete gri I’Velo, 525 au fost puse la dispozitia cetatenilor din Bucuresti, in parcurile: Herastrau, Tineretului si Izvor iar 550 de biciclete au putut fi inchiriate in orasele: Targu Mures (100 de biciclete), Cluj-Napoca (150), Iasi (150) si Constanta (150).

250 de biciclete verzi La Pedale au fost utilizate in parcurile bucurestene Herastrau si Kiseleff.

Ambele proiecte au functionat pe aceleasi principii: inchirierea bicicletelor a fost gratuita, pe baza unui act de identitate (buletin, carte, carnet de sofer sau pasaport), pentru o perioada de maxim doua ore. Un adult a putut inchiria cel mult trei biciclete, una pentru adulti si doua pentru copii sau adolescenti.

Orarul de functionare al centrelor La Pedale si a unei parti din centrele I’Velo a fost 11:00 - 19:00 in timpul  saptamanii si 10:00 - 20:00, in week-end iar o alta parte din centre au fost deschise intre 10:00 - 22:00 sau chiar 00:00 (centrul I’Velo de la Constanta). Orarul a fost usor modificat incepand cu a doua jumatate a lunii septembrie, odata cu scurtarea zilei.

I'Velo, primul si cel mai mare program national de bike-sharing gratuit din Romania, este un proiect al Asociatiei Green Revolution si Raiffeisen Bank, desfasurat sub inaltul patronaj al Ministerului Mediului si Padurilor. Proiectul este sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti, de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si de municipalitatile oraselor Targu Mures, Cluj-Napoca, Iasi si Constanta. Partener in acest proiect este Rainbow Company Production, producator de mobilier urban, stradal si de gradina.

La Pedale, primul program de bike-sharing gratuit din Romania, este un proiect al Asociatiei Green Revolution si al Primariei Sectorului 1, sustinut de Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si desfasurat cu sprijinul Rainbow Company Production.

Ambele proiecte fac parte din strategii pe termen lung care vizeaza promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban.


Pentru mai multe informatii va rugam contactati:   

Amalia Precup
Communication Officer
Asociatia Green Revolution
Phone: 021/310.63.97
Fax: 021/316.28 23
Mobile: 0728.132.977
Email: amalia.precup@greenrevolution.ro
Website: www.greenrevolution.ro