Scoala Sociala de Fotbal este o initiativa a Fundatiei Realmadrid implementata in Romania in parteneriat cu Fundatia Dezvoltarea Popoarelor avand ca parteneri locali Primaria Sectorului 3 din Bucuresti si Fundatia Vodafone.

Scopul proiectului este in totalitate unul social si vizeaza integrarea sociala prin sport a 80 de copii cu risc de abandon scolar cu varste intre 7-15 ani din doua scoli din sectorul 3 din Bucuresti: Scoala nr. 55 si Scoala nr .67.

In perioada 6-7 noiembrie 2012 au avut loc primele activitati de pregatire a debutului scolii: trainingul viitorilor antrenori si prezentarea echipamentelor sportive. Fundatia Realmadrid a realizat transferul metodei de invatare specifice Scolii Sociale de Fotbal prin prezenta timp de doua zile la Bucuresti a antrenorului oficial al Fundatiei Realmadrid, domnul  Nicola Giampiero, care a pregatit viitorii antrenori ce vor fi implicati in cadrul Scolii Sociale de Fotbal Bucuresti.

La finalul ultimei zile de pregatire, 7 noiembrie, in cadrul unui eveniment cu participarea reprezentantilor partenerilor din proiect a avut loc inmanarea diplomelor celor 10 antrenori care au fost formati. Au participat domnul Robert Sorin Negoita primar al sectorului 3, doamna Nicoleta Radu din partea Fundatiei Vodafone Romania, domnul Nicola Giampiero, antrenorul Fundatiei Realmadrid si domnul Calin Pop director executiv Fundatia Dezvoltarea Popoarelor.

In cele doua zile de pregatire viitorii antrenori ai Scolii Sociale de Sport au avut o prima ocazie de a lucra cu o parte dintre cei 80 de copii inscrisi in cadrul proiectului.
Echipa de antrenori va beneficia de supervizarea domnului Renzo Rossi, fost antrenor al mai multor echipe din divizia A, care se va implica voluntar in proiect.

Proiectul se va derula in perioada octombrie 2012-septembrie 2013, cu o durata de 12 luni, si beneficiaza de sprijinul financiar si logistic al Primariei sectorului 3  Bucuresti si al Fundatiei Vodafone Romania.

Fundatia Realmadrid este organizatia prin intermediul careia Clubul de Fotbal Real Madrid isi exercita responsabilitatea sociala si are ca scop promovarea valorilor universale ale sportului pe care il foloseste ca instrument educativ si de integrare sociala, atat in Spania, cat si in alte parti ale lumii. Fundatia Realmadrid a deschis peste 200 Scoli de Fotbal in 65 de tari toata lumea iar cea de la Bucuresti va fi prima din Europa de Est, urmand a fi inaugurata oficial in luna decembrie 2012.

Fundatia Dezvoltarea Popoarelor este o organizatie nonguvernamentala creata in anul 1996 a carei misiune este oferirea de oportunitati socio-educative si de integrare profesionala persoanelor aflate in situatie de risc social. Rolul FDP in cadrul proiectului  va fi de implementare a activitatilor prevazute: selectia copiilor beneficiari, derularea activitatilor sociale si sportive in beneficiul elevilor Scolii Sociale de Fotbal. Mai multe detalii despre activitatea organizatiei pe www.fdpsr.ro.

Primaria Sectorului 3 Bucuresti se va implica in cadrul proiectului prin intermediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului si Directia de Invatamant Cultura a Sectorului 3. Primaria Sectorului 3 asigura finantarea sumelor reprezentand cheltuielile directe cu programul social si activitatea sportiva. Acestea constau in locatiile de desfasurare a activitatilor sportive (terenurile Scolilor Generale nr. 67 si nr. 55, sala acoperita a Scolii nr. 195 si a Complexului Sportiv Ilie Radu), amenajarea si intretinerea acestor terenuri, punerea la dispozitie a echipamentului sportiv  si a echipamentului elevilor. Valoarea totala a aportului financiar al Primariei Sectorului 3 este de 94.000 lei.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998. Contributia financiara a Fundatiei Real Madrid este de 10.000 euro pentru anul 2012 si va fi urmata de o noua alocare financiara pentru anul 2013.