Tinerii romani care au studiat in strainatate in anul universitar 2011-2012 isi mai pot depunde candidatura la “Premiile LSRS pentru Excelenta Academica in Strainatate” pana la data de 30 noiembrie.

Inscrierea in concurs. Termenul-limita de inscriere in competiţie se prelungeşte pana la data de 30 noiembrie 2012. In acest interval, studenţii romani cu rezultate excepţionale in strainatate se pot inscrie in concurs prin trimiterea unui CV şi a unei scurte autodescrieri la adresa de e-mail studentulanului@lsrs.ro. De asemenea, Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera tuturor celor care cunosc studenti cu rezultate deosebite posibilitatea de a contribui la recunoasterea valorii lor prin completarea formularului de recomandare.

Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati www.gala.lsrs.ro/concurs/.

Jurizarea candidatilor. La fel ca in cazul editiilor precedente ale competitiei, evaluarea candidatilor va fi organizata in doua etape. Preselectia va fi realizata de catre laureatii ediţiilor anterioare ale Galei Studentilor Romani din Strainatate, iar selectia finala revine, ca in fiecare an, unui juriu prestigios alcatuit din personalitati ale societatii romanesti. In cadrul editiei din acest an, juriul este prezidat de Dl. Acad. Ionel Haiduc (Preşedintele Academiei Romane) si alcatuit din: Dl. Acad. Eugen Simion, Dl. Raed Arafat (Ministerul Sanataţii), Dl. George Butunoiu (Butunoiu Executive Search), Dna. Sandra Pralong (SynergEtica Foundation), Dl. Liviu Mureşan (Fundaţia EURISC), Dl. Napoleon Pop (Banca Nationala a Romaniei), Dl. Radu Dudau (Universitatea Bucuresti) si Dl. George Ivascu (Teatrul Metropolis).

Criteriile de jurizare vor avea in vedere domeniul academic – rezultatele deosebite in domeniul de studiu si activitatea stiintifica – si activitatile extra-curriculare – desfasurate in planurile social si al dezvoltarii personale.

Inmanarea premiilor va avea loc in cadrul Galei Studentilor Romani din Strainatate, eveniment ce se va desfasura in data de 8 ianuarie 2013 la Palatul Parlamentului. Toti cei interesati sa ia parte la aceasta seara de Gala sunt invitati sa isi rezerve un loc prin completarea formularului de inscriere.


Contact:
Sorana Serban                                              Adina Vintan
Vicepresedinte Comunicare si Informare          Coordonator Gala LSRS 2013
Sorana.Serban@lsrs.ro                                  Adina.Vintan@lsrs.ro
0752 038 218                                                0722 697 550

Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studenţilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si acţiune.

LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, şi o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.

LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.