Asociatia ASCENDENT extinde in judetele Ilfov si Giurgiu programul de burse scolare prin implementarea proiectului "Educatie prin solidaritate" finantat de Fundatia Soros Romania cu 24.000$ in cadrul Fondului de Urgenta.

Scopul acestui nou proiect consta in sprijinirea unui grup elevi si studenti cu foarte bune performante scolare (cu medii scolare generale foarte bune proveniti din familii cu mari dificultati sociale), care acorda la randul lor sprijin sub forma de voluntariat in cadrul unui program de mentorat destinat altor copii aflati in dificultate.

Pentru a evita abandonul scolar si/sau dezvolta performantele scolare elevii/studentii voluntari vor fi sprijiniti lunar cu materiale educationale (rechizite, carti, etc), acoperirea costurilor de transport pentru cei care invata in Bucuresti, acoperirea costurilor pentru participarea la activitati extrascolare, imbracaminte/incaltaminte, costuri medicale (daca este cazul) etc in valoare de 200 Ron/ lunar.

Proiectul vizeaza localitati din judetele Ilfov si Giurgiu unde domiciliaza sau invata beneficiarii Centrelor educationale ASCENDENT.

Conditii de acordare a burselor:

1) elevii/studentii bursieri trebuie sa se implice cel putin 3-4 ore/ saptamana in activitati de voluntariat in beneficiul altor copii (activitati de sprijin scolar; activitati ludico-educationale: pictura, teatru etc; activitati de voluntariat outdoor etc)

2) elevii/studentii trebuie sa fie in prezent scolarizati in clasele a VIII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a, a XII-a sau sa fie studenti (indiferent de profilul facultatii)

3) mediile generale la sfarsitul anului scolar 2008-2009 trebuie sa fie foarte bune

4) domiciliul sau localitatea in care invata elevul/ studentul trebuie sa fie in judetul Ilfov sau Giurgiu (in apropierea Centrelor educationale ASCENDENT)

Situatia sociala a familiilor din care provin canditatii este un criteriu suplimentar de selectie care va fi evaluat de la caz la caz.

Elevii/studentii interesati trebuie sa ne trimita pana la data 23.09.2009, pe e-mail: ascendentmc@yahoo.com, o scurta scrisoare de motivatie prin care sa raspunda la intrebarea: De ce doresc sa fiu bursier al Asociatiei ASCENDENT?

Scrisoarea trebuie obligatoriu sa contina numele si prenumele elevului, scoala si clasa in care invata, media generala, informatii despre situatia sociala a familiei, adresa si numarul de telefon.

Programul de burse scolare al Asociatiei ASCENDENT a fost initiat in anul scolar 2008-2009 in Bucuresti si localitatea 1 Decembrie, judetul Ilfov. Mai multe informatii despre proiectele asociatiei puteti obtine vizitand site-ul www.ascendent.org.ro