Fundatia „Pentru Voi” din Timisoara organizeaza in data de 29 aprilie, la Hotel Timisoara, sala Londra, un seminar dedicat politistilor, avand ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor cu dizabilitati intelectuale. Evenimentul face parte din proiectul Economia sociala - o sansa pentru persoanele cu dizabilitati intelectuale, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013” - „Investeste in oameni!”.

20 de politisti din cadrul Politiei Comunitare, Inspectoratului Judetean de Politie si a Inspectoratului de Jandarmi Judetean Timis vor participa la primul seminar din Timisoara care isi propune formarea acestora cu privire la problematica persoanelor cu dizabilitati intelectuale si modalitatile de comunicare si interactiune cu acestea.

In cadrul seminarului se va raspunde la intrebari precum: Ce inseamna dizabilitatea intelectuala? Care este situatia acestor persoane in orasul meu? Cum se manifesta aceste persoane? La ce trebuie sa am grija in interactiunea cu acestea? Cum e bine sa comunic cu ele? La cine pot sa apelez daca am un caz social care implica persoane cu dizabilitati intelectuale?

Se doreste ca la final, cei 20 de participanti – actori sociali importanti pentru incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati intelectuale – sa fie pregatiti pentru a-i informa si pe colegii lor despre cele invatate, pentru a stii cum sa relationeze cu o persoana cu dizabilitati intelectuale.
 
Evenimentul face parte din campania de educare a politistilor, din regiunea de dezvoltare Vest si Sud-Vest, cu privire la modul de interactiune cu persoanele cu dizabilitati intelectuale, care se va derula pe parcursul a 3 ani prin organizarea de seminarii in cele doua regiuni vizate.

Pentru mai multe informatii, nu ezitati sa ne contactati la tel. 0256.228.062, 0356.421.215 sau e-mail: pentruvoi@pentruvoi.ro.