De la începutul anului și până în prezent, Habitat for Humanity România și Fundația BricoDépôt au ajutat 30 de familii vulnerabile din județele Iași, Neamț și Prahova, să își îmbunătățească condițiile în care acestea locuiesc. Ajutorul a constat în reabilitarea spațiilor care se aflau într-un stadiu avansat de degradare și necesitau reparații urgente.
 
Lucrările de reabilitare au fost realizate de echipa de constructori Habitat for Humanity România și au constat în: reparații acoperiș, înlocuire tâmplărie, finisaje interioare (tencuieli, zugrăveală, pardoseală) pentru una sau mai multe camere, montare uși și ferestre de termopan, instalarea sistemelor de încălzire noi şi atât de necesare, etc.  
 
Intervențiile au început în luna februarie și au fost finalizate la o distanță de 2 luni, iar finanțarea proiectului a fost asigurată integral de Fundația BricoDépôt, printr-o contribuție financiară de 300.000 lei. 
 
Pe lângă sprijinul financiar oferit în proiect, Fundația BricoDépôt a asigurat pentru fiecare familie inclusă în proiect piese de mobilier (masă cu scaune) și un sistem de iluminat.

„Dormitorul este mai luminat acum și este mai ușor pentru noi să menținem curățenia. Acum că dormitorul este mai bine izolat, căldura se menține pentru mai mult timp”. Tatăl a ajutat și el la lucrările de reabilitare. – „M-am bucurat să ajut pentru că știam că vom locui noi aici.”, ne-a mărturisit o familie benficiară.
 
„Pentru că ne-ați ajutat să ne reparăm dormitorul, ne va fi mult mai ușor acum să economisim bani pentru a construi o bucătărie. Copiii își făceau temele pe o ladă veche în bucătăria pe care o improvizasem. Acum ei își vor rezolva temele pe scaun, la masă.”, sunt cuvintele unei alte familii beneficiare.
 
Familiile care au beneficiat de reabilitarea locuințelor trăiau în spații supraaglomerate și improprii pentru locuit. Condițiile inadecvate au devenit și mai greu de gestionat în contextul pandemic, când o locuință decentă a fost cea mai sigură apărare în fața noului coronavirus. 
 
În urma intervențiilor, 30 de familii beneficiază acum în locuințele proprii de încăperi sigure și decente, care le vor îmbunătăți calitatea vieții. 

„La începutul anului 2021, când familiile vulnerabile încă resimțeau puternic impactul pandemiei, noi am reușit să le întindem o mână de ajutor. În doar 3 luni, am reclădit viețile a 30 de familii prin reabilitarea spațiilor în care acestea locuiesc. Și nu am reușit acest lucru singuri, ci alături de un partener de încredere – Fundația BricoDépôt.”
, Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.
 
„Prin acțiunile inițiativei „Reclădim vieți. Un proiect pentru cei mai vulnerabili în fața pandemiei”, Fundația BricoDépôt a contribuit la îmbunătățirea calității vieții și a condițiilor de locuit în 3 comunități defavorizate. Alături de Habitat for Humanity România, partener în proiect, „ACASĂ” a devenit acum un loc mai sigur și mai primitor pentru 30 de familii.” a declarat Ştefan Urziceanu, manager al Fundaţiei BricoDépôt şi colisilier ȋn investiţii comunitare ȋn cadrul Brico Dépôt România
 
Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0 sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale.
 
Habitat for Humanity România lucrează pentru o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.
Din anul 1996 și până în prezent, organizația a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor și a construit sau reabilitat peste 2.700 de locuințe. Proiectele sunt realizate cu sprijinul voluntarilor, iar în 25 de ani, peste 42.000 de voluntari români și străini au muncit pe șantierele Habitat din țară. 
 
Fundaţia BricoDépôt a fost înființată ȋn 2019, de către Brico Dépôt România, parte a Grupului Kingfisher, având drept obiectiv principal susținerea proiectelor de îmbunătăţire a condiţiilor de locuit, a calităţii şi a siguranţei vieţii, ȋn comunități dezavantajate din Romȃnia.