Pentru a X-a oara, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania a organizat Tabara din localitatea Valcele, judetul Covasna, destinata tinerilor cu deficiente locomotorii.

Ca in fiecare an, zilele de dinaintea inceperii taberei au fost incarcate si agitate: ultimele corecturi pe lista participantilor, definitivarea programului, stabilirea meniului, organizarea taberei cu toate detaliile care tin de logistica unei astfel de actiuni, telefoane care sunau aproape neincetat… Caldura mare, ore putine de somn, emotie.

Dar toate acestea au meritat pe deplin. Pentru ca in acest an tabara s-a ridicat peste nivelul asteptarilor. A X-a editie a fost cu adevarat speciala si va ramane pentru multa vreme intiparita in mintea participantilor.

Tabara este o oportunitate extraordinara pentru tinerii cu dizabilitati intrucat le ofera un cadru de intalnire prietenos, deschis, in care fiecare persoana este valorizata. De asemenea, tinerii voluntari maltezi au ocazia de a experimenta zi de zi semnificatia valorilor malteze, de a cunoaste tineri din alte zone ale tarii, de a interactiona si a descoperi esenta umanitatii prin persoanele din jurul lor.

Anul acesta tabara a capatat o semnificatie deosebita: o actiune care marcheaza 10 ani de intalniri consecutive in care tineri cu deficiente, insotitori si voluntari maltezi au avut ocazia sa experimenteze momente de bucurie, impartasire, prietenie, sprijin, solidaritate, incredere.

O saptamana plina de activitati din cele mai diverse le-a fost propusa celor peste 100 de participanti: 47 persoane cu dizabilitati, restul, voluntari ai Serviciului de Ajutor Maltez in Romania. Program spiritual, dans, excursie la Lacul Sfanta Ana, calarie, tras cu arcul, proiectie de film, concurs de pescuit, activitati sportive, karaoke sunt cateva din ingredientele generoase ale programului din aceasta vara.

Focul de tabara organizat spre incheierea taberei a adus si o usoara unda de tristete participantilor, regretul finalului acestor zile bogate de relaxare si bucurie fiind insa contrabalansat de promisiunea revederii la urmatoarea editie din vara anului viitor.