In perioada 27 august-2 septembrie, 16 copii si adolescenti s-au bucurat de tabara organizata de Fundatia Cuvantul Intrupat in Muntii Vrancei, intr-o cabana din Lepsa.

Parca special „amenajata” pentru a-i gazdui pe copii, zona a fost scena in care unele dintre cele mai frumoase visuri si dorinte ale celor mici au devenit realitate:
„Am fost alintati cu toate bunatatile si mi s-a implinit cel mai mare vis: am mers calare pe cal!” Soriana, 7 ani
„Daca ar fi si mama aici, eu n-as mai pleca acasa. E asa frumos!” Daniel, 8 ani
„Ma bucur ca m-am jucat si am sarit in trambulina.” Ioana, 8 ani

Daca pentru copii tabara de vara este sinonim cu bucuria si cu entuziasmul, pentru lucratorii fundatiei este intotdeauna o lectie pretioasa si o ocazie deosebita de a-i cunoaste si de a-i intelege mai bine pe copii pentru a putea sa-i ajute intr-un mod cat mai adecvat. Dealtfel, programul taberei asigura si un climat in care putem pune bazele increderii sanatoase in sine, in valoarea pe care fiecare copil o are si trebuie sa o inteleaga, sa fie constienti de ea. De aceea, aceasta saptamana de tabara are un rol cu totul special in ansamblul serviciilor de sprijin pentru copii.

„Ne-am fi dorit sa putem lua mai multi copii si adolescenti la munte, insa ne bucuram pentru experientele fiecaruia dintre cei care au avut sansa sa participe in acest an. S-au bucurat din plin de vremea frumoasa, de drumetiile montane, de timpul petrecut departe de toate lucrurile neplacute sau dureroase din viata lor de fiecare zi.” - David Chronic, membru fondator al fundatiei.
O parte din fondurile necesare pentru organizarea taberei au venit din partea firmelor si persoanelor fizice din Galati, dar si din strainatate. Se cuvine sa le multumim si sa le marturisim ca gestul si investitia lor au adus un strop de senin si de bucurie adevarata in vietile copiilor printre care lucram.

„Am gresi daca am spune ca doar copiii primesc, iar noi oferim. Un moment deosebit din multele de acest fel as vrea sa impartasesc in mod special. Intr-o dupa-amiaza, Soriana, una din fetitele noastre de 7 ani, care nu a fost niciodata la gradinita sau la scoala, dar care va merge in toamna in clasa I, si Priya Young, o tanara voluntara din Statele Unite care ne-a ajutat in aceasta vara, au luat patura si cartea de povesti si au mers pe iarba. Priya incerca sa povesteasca in romana, iar fetita o corecta in folosirea cuvintelor. Astfel, imaginile si pozele prindeau viata si micuta intelegea povestea, iar voluntara isi imbunatatea limba romana. Aveam in fata ochilor un schimb atat de frumos, de special si de emotionant intre doi oameni din lumi diferite, din culturi si medii diferite, dar traind aceasta experienta a invatarii si a bucuriei de a fi impreuna. Si mi-am dat seama ca putem face atat de multe unii pentru ceilalti, si avem atat de multe de invatat de la copiii nostri chiar si atunci cand nu stim, cand nu suntem constienti de asta.” Oana Tonica, asistent social

Asadar, tabara s-a incheiat, vacanta mare e pe sfarsite, ne pregatim deja pentru inceperea anului scolar si avem multumirea ca experientele insorite din Vrancea vor lumina amintirile catorva copii din Valea Orasului si de la Tudor Vladimirescu. Si ne vor fi de ajuns pentru a ne dori ca si in vara viitoare s-o repetam pentru alti si alti copii.

 

*****
Fundatia „Cuvantul Intrupat”, infiintata in 2001, ofera sprijin copiilor, tinerilor si familiilor lor aflate in dificultate din Galati si din judet. Inspirati de valorile crestine, urmarim depasirea starii de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial si scolar al copiilor, integrarea sociala si profesionala a tinerilor, sustinerea familiilor pentru a deveni stabile.

Anca-Aurora Chiosea
Responsabil Comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
Strada Dogariei, nr. 111, Galati
0236-411695, 0751-013530
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com