Despre Psihoterapia Pozitiva

Psihoterapia Pozitiva a fost intemeiata in 1968 de Prof. Dr. Nossrat Peseschkian, profesor specializat in neurologie, psihiatrie, psihoterapie si medicina psihosomatica. A fost nascut in Iran in 1933 si traieste in Germania din 1954. Si-a facut formarea personala in psihoterapie in Germania, Elvetia si Statele Unite.
Metoda Psihoterapiei Pozitive este bazata pe abordarea transculturala, fiind desfasurate investigatii ale relatiilor dintre cultura si tulburari in 22 grupuri culturale diferite. Este o metoda umanista, transculturala si psihodinamica de psihoterapie, centrata pe conflict si
orientata pe capacitati. In 1977 a fost infiintata Asociatia Germana pentru Psihoterapie Pozitiva, in 1997 a fost fondata Federatia Europeana a Centrelor de Psihoterapie Pozitiva, iar in 1999 a luat fiinta Academia din Wiesbaden pentru Psihoterapie (WIAP).
Din 1971 au fost organizate cursuri si seminarii in cadrul Academiei pentru Educatie Medicala Continua din cadrul Asociatiei Medicale din Hesse, Germania, in perioada 1974 -2006, aceste cursuri fiind urmate de aproximativ 38.000 doctori, psihologi, si pedagogi. Au fost organizate seminarii, workshopuri si cursuri in cadrul programului de educatie continua in peste 76 de tari pe tot globul. World Association of Positive Psychotherapy (WAPP) a fost infiintat ca reprezentant al Psihoterapiei Pozitive din 23 de tari. Un numar de 26 de carti au fost publicate si au fost traduse in 24 limbi diferite. De asemenea, aproximativ 260 de articole au fost publicate in reviste de specialitate din intreaga lume. Au fost efectuate studii pentru eficienta Psihoterapiei Pozitive care au inclus 450 de pacienti, 37 de terapeuti pe o perioada de 5 ani in Germania.

Psihoterapia Pozitiva face parte din urmatoarele asociatii internationale:
• Consiliul Mondial de Psihoterapie (WCP)
• Asociatia Europeana de Psihoterapie (EAP)
Astazi, Psihoterapia Pozitiva este prezenta in mai mult de 20 de tari prin institutii si in peste 60 de tari prin membrii ai WAPP. WAPP conduce seminarii de formare in intreaga lume si ofera seminarii internationale de training in Germania. In urma unui training de baza si dupa ce este acumulata o anume experienta profesionala, este posibila obtinerea, in conformitate cu regulamentele WAPP, a titlului de psihoterapeut certificat in Psihoterapie Pozitiva si, mai tarziu, Trainer/Formator (nivel de Baza sau nivel Master) in Psihoterapie Pozitiva. Asociatia de Psihoterapie Pozitiva din Romania (APP).
Povestea Psihoterapiei Pozitive in Romania a inceput in 1995, la Cluj, prin formarea unui numar de 18 psihoterapeuti - psihiatri, psihologi, medici si asistenti sociali. Formatorul primului grup de pozitivisti romani este dr. Arno Remmers, psihoterapeut, medic, trainer international pentru cursurile de baza si de nivel masteral. Asociatia de Psihoterapie Pozitiva din Romania a fost infiintata in anul 2004, fiind acreditata de
catre Federatia Romana de Psihoterapie (FRP) si de catre Colegiul Psihologilor din Romania (CPR). In acest moment exista 14 psihoterapeuti certificati in Psihoterapie Pozitiva de catre FRP si 19 psihoterapeuti aflati in supervizare, 11 dintre psihoterapeutii pozitivisti din Romania fiind certificati si de catre Asociatia Europeana de Psihoterapie. De asemenea APP are un numar de peste 350 de membri – psihoterapeuti independenti, psihoterapeuti in supervizare si viitori psihoterapeuti (studenti in formare).
In 2006, cel de-al saselea Seminar International de Psihoterapie Pozitiva a fost organizat la Baile Felix, in Romania iar in 2008 a avut loc prima editie a Scolii de Vara de Psihoterapie Pozitiva la Vartop, Alba.


Simpozionul de Psihoterapie Pozitiva
“Incursiune in Psihoterapia Pozitiva. O poveste pe drum”
Bucuresti, 23 octombrie 2009
Organizator - Asociatia Romana de Psihoterapie Pozitiva (APP)
Invitat de onoare: Prof. Nossrat PESESCHKIAN
Parteneri: Editura Trei si Centrul Medical Unirea
PROGRAM – 23 octombrie 2009
09:00 – 09:30 - primirea si inregistrarea participantilor
09:30 – 10:30 – Cuvant de deschidere – Gabriela Hum – presedinte APP
10:30 – 13:00 – Prezentare Scoala de Psihoterapie Pozitiva – prof. dr. Nossrat Peseschkian (Introducere in Psihoterapia Pozitiva)
13:00 – 13:30 – Lansare carte: „Psihoterapia Pozitiva pentru viata de zi cu zi” - prof. dr. Vasile
Dem Zamfirescu – Director general Editura Trei, prof. dr. Nossrat Peseschkian
13:30 - 14.30 – Coffee break si lunch
14:30 – 17:00 - Workshop-uri (in 3 sali paralele)
◦ Gabriela HUM - „Utilizarea capacitatilor actuale in Psihoterapia Pozitiva”
◦ Antonella MATEI - „Drumul relatiei psihoterapeutice in Psihoterapia Pozitiva”
◦ Liana DON - „Tehnici integrative in Psihoterapia Pozitiva”

PARTICIPANTI:
• psihologi
• medici
• asistenti sociali
• sociologi
• consultanti HR
• profesori
• studenti
• alti participanti

LOCATIE: Hotel Athenee Palace Hilton Bucuresti, str. Episcopiei nr. 1-3 sect. 1 Bucuresti



Simpozionul de Psihoterapie Pozitiva
“Incursiune in Psihoterapia Pozitiva. O poveste pe drum”
Bucuresti, 23 octombrie 2009
Organizator - Asociatia Romana de Psihoterapie Pozitiva (APP)
Invitat de onoare: Prof. Nossrat PESESCHKIAN
Parteneri principali: Editura Trei si Centrul Medical Unirea
Partener media:
Revista Psychologies
Detalii pentru inscrieri la : http://www.positum.ro, pagina Evenimente
Pentru mai multe informatii la nr. tel: 0722 609 530
sau e-mail: bucuresti@positum.ro
Trimiteti formularul de inscriere la: bucuresti@positum.ro Subiect: Inscriere Simpozion