„Hai Acasa!” este parte integranta din initiativa SMART Diaspora (documentul integral este disponibil aici: http://haiacasa.lsrs.ro/files/SMART_Diaspora.pdf) si serveste la punerea in practica a celui de-al treilea obiectiv strategic al propunerii de politici publice adresate Guvernului Romaniei, si anume: „Sprijinirea integrarii in sectorul public si in mediul privat din Romania”. In acest an, initiativa s-a bucurat de sprijinul Ministerului Educatiei Nationale, Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, Ministerului Tineretului si Sportului, Ministrului delegat pentru intreprinderi mici si mijlocii, mediu de afaceri si turism, Ministrului Delegat pentru Romanii de Pretutindeni si Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii.

Printre companiile participante la editia din acest an a programului „Hai Acasa!” s-au numarat: Renault, Route 66, OMV-Petrom, Brandient, Futures First, UniCredit Tiriac Bank, ProCredit Bank, Tefen, Cetelem, Xerox, Contrast Management Consulting, Champollion, McGuireWoods Romania, Banca Comerciala Romana, Bookster, Deloitte, Electronic Arts.

Parteneri din sectorul de recrutare profesionalizata: Integra HR, Adecco Romania si Franco Jobs.
Cateva date si cifre: peste 250 de tineri inscrisi in programul de anul acesta, 20 de companii cu oferte profesionale si aproximativ 80 de oportunitati de cariera listate pe platforma Hai Acasa, disponibila pe http://haiacasa.lsrs.ro/. Tinerilor li s-a oferit totodata oportunitatea de a participa la 8 sesiuni interactive la editia offline a proiectului.

BCCSE a oferit celor 20 de tineri participanti oportunitati concrete de dezvoltare a abilitatilor practice de consultanta, un cadru de interactiune cu alti absolventi pasionati, cat si prezenta unor companii de renume mondial in randul partenerilor nostri. Tinerii au fost consultanti timp de o zi si au rezolvat un studiu de caz ce simuleaza o problema reala din domeniul management-ului strategic.
In acest an, evenimentul a fost sprijinit de companiile partenere: Ensight Management Consulting, Mars Romania, Contrast Management Consulting si Colliers International.

Sustinem si ne sustin: Eurodesk, AEGEE, AIESEC, Educativa, Online Student, Art Out, Internship Romania, International Education Center, ANOSR, Akcees, USR, Catalyst, Campus France, Fulbright, British Council si Erasmus Student Network Romania.
Parteneri media: Adevarul, Evenimentul Zilei, Realitatea, Radio Romania Cultural, Radio Romania International, Radio Transilvania, SmartLink Communications, Business24, Ziare.com, Qual Media.
 
***
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis de dialog si actiune.
LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara.
Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei.
LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.

Contact:

Maria-Magdalena MANEA                      
Coordonator „Hai Acasa!”                                                          
Maria.magdalena.manea@lsrs.ro                                                    
+40 721 515 996                                          

Alexandra SASU
Vicepresedinte Comunicare
alexandra.sasu@de.lsrs.ro
+40 726 339 256