De cele mai multe ori, o nastere prematura inseamna niste sacrificii economice mari si o lupta continua cu sistemul medical. Cresterea constientizarii fenomenului de prematuritate este primul pas in lupta cu acest fenomen real, ce se intampla la nivel mondial. Rata de prematuritate ar putea fi redusa semnificativ iar sistemul medical ar putea cunoaste o dezvoltare si imbunatatire a tratamentelor destinate bebelusilor nascuti prematur.
 
Ajutorul si suporul tau are o importanta cruciala in derularea cu succes a proiectului “Socks for life”, proiect demarat in premiera in Romania de catre Asociatia „Unu si Unu” si Micolino, dar care se bucura deja de vizibilitate in 36 de tari din Europa. Implicandu-te, vom reusi sa sensibilizam un public cat mai larg, sa atragem atentia intr-o maniera mai ampla asupra problemelor si riscurilor impuse de fenomenul prematuritatii, si sa facem cunoscuta initiativa si in Romania.
 
In acest an, Organizatiile de Parinti din intreaga Europa va invita sa va implicati si sa luati masuri prin promovarea evenimentului dedicat prematuritatii. Campania sosetutelor este o campanie ce urmeaza sa fie promovata pe parcursul intregului an, pe internet, in presa scrisa, audiovizual si alte canale.
 
Cum va puteti implica?
Puteti utiliza urmatorul set de instrumente pentru a participa la aceasta campanie:
 
- Expune Bannerul cu sosete in perioada 10-17 noiembrie 2013 pe conturile din social media, Facebook, Twitter, etc pentru a celebra Ziua Internationala a Prematuritatii.
 
- Raspandeste cat mai multe informatii despre “Socks for life” si toate activitatile legate de aceasta folosindu-te de canalele de social media
etc.
 
- Asociatia Unu si Unu si Micolino a mobilizat membrii comunitatii sale sa expuna o franghie cu 10 sosetute la fereastra casei lor (9 sosetute de copil si 1 sosetuta de nou nascut). Vom comunica rezultatul acestei actiuni (poze trimise de membrii si povestile copiilor lor prematuri). - Implica-te, pe parcursul anului, in promovarea Campanieia “Socks for life” ce se bucura deja de implicarea personalitatilor artistice care vor interpreta intr-o maniera personala viziunea asupra prematuritatii. Astfel, fiecare sosetuta de prematur va fi speciala, puternica, norocoasa, invingatoare, rara, precum copiii nascuti inainte de termen.
 

***
Proiectul “Socks for life” este lansat in Romania cu ocazia Zilei Internationale a Prematuritatii de catre Asocitia Unu si Unu si Micolino si isi propune sa aduca in atentia opiniei publice prematuritatea, ca fenomen alarmant aflat intr-o panta ascendenta si sa contribuie la realizarea unei campanii extinse de informare si preventie.
 
Iti multumim din inima pentru ca esti alaturi de acesti copii vulnerabili si de familiile lor!
Asociatia Unu si Unu si Micolino.