Fundatia „Alaturi de Voi” Romania a organizat ieri, 3 decembrie 2012, la Palas Mall Iasi, in prezenta a cca 2000 de persoane, a saptea editie a evenimentului ”Funda Umanasimbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”pentru marcarea Zilei Mondiale de Lupta anti SIDA.

„Multumim tuturor celor 101 parteneri care s-au asociat cu noi pentru a forma acest lant uman, gest simbolic prin care dovedim ca putem sa fim sensibili la problemele membrilor comunitatii  si speram ca apelul la reponsabilitate adresat de noi se va concretiza in programe de prevenire a transmiterii infectiei cu HIV pentru a nu avea in anii urmatori o alta generatie de tineri, copii infectati cu acest virus.” – a declarat doamna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.

Ca si in alti ani, desi manifestarea a fost organizata in interior, cei prezenti au aprins lumanari la quilturile care comemoreaza victimele acestui virus si au pastrat un moment de reculegere.

In funda umana s-au prins si pesoanele cu dizabilitati care au manifestat pentru drepturile lor printr-un mars realizat din Piata Unirii si pana la Palas Mall.

„Remarcam faptul ca si in acest an am avut participanti din judete din Moldova si din judetul Iasi si multi dintre cei cu care am dialogat au spus ca asteptau evenimentul ca pe unul de la care nu se poate absenta. Acest fapt ne bucura pentru ca inseamna ca in sufletele lor ideile sustinute de noi au gasit ecou. De asemenea, am recunoscut printre participanti si parinti, bunici ai beneficiarilor ADV Romania  care au decedatsi care au venit sa aprinda o lumanare in amintirea copiilor si nepotilor lor. Oamenii acestia ne motiveaza sa continuam sa explicam comunitatii cat de important este sa nu discrimineze si sa fie responsabila” – a declarat doamna Achitei.

Un moment deosebit a fost „Cineva te iubeste...” – realizat de studentii Facultatii de Teatru de la Universitatea George Enescu, coordonati de lector. univ. drd. Ligia Delia Grozdan, asistent univ. Drd. Oana Sandu si in colaborare cu Mihaela Garlea, participantii la eveniment urmarind o punere in scena a unui fapt real de discriminare.
 
Pentru realizarea evenimentului au contribuit in calitate de parteneri principali: Palas Mall, BusinessAge, Universitatea de Arta George Enescu - prin Facultatea de Teatru, Spitalul de Boli Infectioase Iasi, UNOPA si DGASPC Iasi.

”Multumim partenerilor media fara de care vestea nu s-ar duce asa departe, si pentru ca inteleg sa se alature comunitatii si sa slujeasca prezentand informatii de larg interes. Acestia sunt: Cronica de Iasi, Digi 24, Coridianul Regional Evenimentul, Iasi Tv Life, Inoras.ro, Radio Nord Est, Prima Tv, Radio Hit, Radio Romania Iasi, TVR Iasi, www.topiasi.ro, Ziarul de Iasi, Zile si nopti., Curierul de Iasi, Iasi Fun, Radio Vox T” – a declarat Mihaela Munteanu, director Dezvoltare si Comunicare ADV Romania. Lista integrala a partenerilor se gaseste pe  www.fundaumana.ro  si pe afise.

Mentionam ca pe contul ADV de Facebook este generata o cauza de sustinere a evenimentului http://www.causes.com/causes/803353-1-like-aprinde-o-candela/actions/1707859?recruiter_id=121130066&utm_campaign=invite&utm_medium=wall&utm_source=fb&ref=nf
si ca este realizata o pagina de facebook special destinata fundei umane www.facebook.com/FundaUmana pe care s-au postat in timp real fotografii de la eveniment.

Evenimentul ”Funda Umana” a fost finantat de catre Primaria Iasi si Raiffeisen Bank, si cofinantat de Fundatia “Alaturi de Voi” Romania prin unitatea protejata Util Deco.

Detalii privind evenimentul va poate furniza Mihaela Munteanu, director Dezvoltare si Comunicare ADV Romania, tel. 0740513864, email: mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro .

ADV Romania multumeste tuturor care au rezonat la chemarea la solidaritate investind timp si resurse in beneficiul comunitatii.