Fundatia „Alaturi de Voi” Romania organizeaza evenimentul „Funda Umana – simbol al solidaritatii cu persoanele infectate si afectate HIV/SIDA”, luni, 2 decembrie 2013, intre orele 13.00 – 15.00, in incinta ansamblului urbanistic Palas Iasi, in Atrium si  intre orele 12.00 – 14.00, in Piata Teatrului din Tg. Mures pentru a marca Ziua Mondiala de Lupta anti SIDA.

Devenit deja o traditie, evenimentul este la a VIII-a editie si are ca scop promovarea incluziunii sociale a persoanelor care traiesc cu HIV/SIDA si apelul la responsabilitatea fiecarui individ in raport cu prevenirea transmiterii infectiei cu HIV. 
 
Aproximativ 2000 de persoane din Iasi si din judetele din jur manifestandu-si dorinta de a se prinde in lantul uman in forma de funda rosie. Acestia vor veni in incinta Palas Mall, luni, intre orele 12.30-13.00, astfel incat la 13.00, funda sa fie deja formata. 
 
„Romania a facut progrese semnificative din punct de vedere medical si al mentinerii unei incidente HIV relativ scazuta, comparativ cu alte state europene, insa persista din pacate, poblema serviciilor sociale in comunitate, care lipsesc sau sunt insuficiente si care accentueaza dependenta persoanei seropozitive HIV, fata de prestatiile oferite de stat, in detrimentul unei autonomii financiare ce poate fi creata prin incluziunea sociala si cea profesionala” – a declarat Angela Achitiei.

„Ca in fiecare an, in aceasta perioada, ne manifestam in mod public solidaritatea cu persoanele care traiesc cu HIV/SIDA. Ne bucuram sa avem de partea noastra adolescentii si tinerii mureseni pentru ca numai prin informare corecta putem preveni transmiterea infectiei cu HIV in comunitate dar si non-discriminarea persoanelor seropozitive HIV ” – a declarat Carmen Ciulea. 
 
Pentru ca informatia este esentiala in abordarea problematicii HIV/SIDA, atat duminica, 1 decembrie 2013 cat si luni 2 decembrie, angajati si voluntari ADV vor realiza, in Palas o campanie de informare privind prevenirea infectiei cu HIV. 
 
Pentru ca evenimentul sa atraga si mai mult atentia tinerilor, doi liceeni ieseni, Cush Gisca si Fabio Netca -deja confirmati ca interpreti prin premiile la numeroase concursuri nationale si internationale vor oferi un scurt concert de vioara si pian numit „In memoriam” .
 
Evenimentul din Iasi se va desfasura dupa urmatoarea agenda:
# 13.00 – 13.15 – prindere in funda si discursul organizatorilor si finantatorilor
# 13.15 – 13.30 – situatia HIV/SIDA in Romania si in lume
# 13.30 - 13.40 – moment de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA si aprinderea de lumanari in jurul quilt-urilor 
# 13.40 – 15.00 – concert si campanie de informare.

In Tg. Mures evenimentul se va desfasura astfel:
# 12.00 – 13.00 – campanie de informare HIV/SIDA
# 13.00 – 13.30 - participantii vor forma funda umana ca simbol de solidaritate cu persoanele care traiesc cu HIV/SIDA. In paralel vor avea loc discursuri ale organizatorilor si evidentierea datelor statistice. Momentul de reculegere pentru persoanele care au decedat din cauze legate de HIV/SIDA, va fi anuntat prin microfon si va fi precedat de aprinderea candelelor
# 13.30 – 14.00 - Participantii vor strabate Piata Trandafirilor cu candele aprinse si vor forma un mars de comemorare a victimelor SIDA.
# 14.00 – Eliberarea spatiului.
  
Proiectul ”Funda Umana” Iasi este finantat si anul acesta de catre Consiliul Local - Primaria Iasi si cofinantat de Util Deco – unitate protejata autorizata, dezvoltata si sustinuta de Fundatia ADV Romania si are ca partener principal PALAS Iasi.

Partenerii evenimentului Tg. Mures sunt:
Primaria Tirgu Mures, Directia de Sanatate Publica, Teatrul National (care asigura sonorizarea)
Asociatia Benone, Crucea Rosie Romana filiala Mures, Organizatia Pro Karma, Liga Studentilor Mures, Fundatia Crestina Rhema
Colegiul Agricol “Traian Savulescu”, Colegiul Economic “Transilvania”, Liceul Teoretic „Gh. Marinescu”, Liceul Tehnologic “Avram Iancu”, Liceul Tehnologic “Constantin Brancusi”, Scoala Gimnaziala “Dacia”, Scoala Postliceala “Dimitrie Cantemir”
 AXA Life Insurance SA Tg.Mures

Va asteptam sa fiti alaturi de noi si sa demonstram inca o data ca nu suntem indiferenti fata de problematica HIV/SIDA!
 
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact in Iasi este Mihaela Munteanu, director de dezvoltare si comunicare ADV Romania, tel. 0740.513.864, mail mihaela.munteanu@alaturidevoi.ro  

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Carmen Ciulea, Director centrul Mures al ADV Romania, tel. 0757.110.253, e-mail carmen.ciulea@alaturidevoi.ro