In perioada martie 2007 – martie 2008, asociatia « Bate saua sa priceapa iapa» a realizat un sondaj la nivel national, printr-un chestionar on-line prezentat pe situl www.batesaua.ro . Chestionarul a atras un numar de 1945 de respondenti, cu varsta cuprinsa intre 11 si 65 de ani. Sondajul a analizat frecventa utilizarii bicicletei ca mijloc de transport in mediul urban si obstacolele ce stau in calea initiativei de a o folosi.

Sondajul face parte din proiectul "Velorutia. O revolutie pe doua roti", un progam implementat cu sprijinul Ambasadei Olandei la Bucuresti, realizat cu sprijinul companiei Daedalus Consulting.

Sondajul a cautat sa afle: care sunt mijloacele de transport preferate de romani, frecventa utilizarii bicicletei, motivele pentru care nu se utilizeaza bicicleta, necesitatea unor facilitati de destinatie, furtul de biciclete, distante medii parcurse de biciclisti, accidente de circulatie suferite de biciclisti, echipamente de protectie pentru biciclisti si suma alocata de romani pentru cumpararea unei biciclete. Studiul cuprinde cateva concluzii si recomandari ale asociatiei « Bate Saua ».

Concluzia principala este ca doar 0,5%
din locuitorii oraselor (in special din Bucuresti) folosesc bicicleta in mod frecvent.

Mai multe informatii despre acest sondaj puteti gasi aici :
http://www.velorutia.ro/upl/fckeditor/File/RESURSE/Pledoarie%20pentru%20bicicleta/Evaluare_finala_chestionar_%20online_Batesaua_2007.pps
 
 
Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la:
0722 736694, 021 3159811
contact@batesaua.ro
geobatesaua@batesaua.ro