Fundatia „Pentru Voi” in colaborare cu Asociatia Marele Ecran prezinta in data de 19 decembrie, la Filarmonica Banatul din Timisoara, un spectacol inedit: proiectia animatiei Aventurile Printului Ahmed insotita de coloana sonora live.

Aventurile Printului Ahmed este cel mai vechi lungmetraj de animatie pastrat integral pina azi, la care autoarea, Lotte Reiniger, a inceput lucrul acum aproape 90 de ani (1923). Coloana sonora a fost actualizata de Makunouchi Bento (Felix Petrescu si Valentin Toma). Duetul timisorean a compus un DJ set original ce va fi prezentat live.

In aceasta formula, filmul a fost proiectat in doua rinduri: in cadrul ZFANG (Zilele Filmului Alb-Negru German) si la Casa Filmelor de la Festivalul Plai 2012. In ambele ocazii, salile  s-au dovedit prea mici iar publicul a cerut o iesire la scena mare. Astfel, a treia proiectie ia forma unui spectacol de gala in sala de 800 de locuri a Filarmonicii Banatul. Este o ocazie rara ca publicul timisorean, de toate virstele, sa descopere aceasta comoara a cinematografiei universale.

Evenimentul este cu atat mai special, cu cat isi propune strangerea de fonduri pentru Fundatia „Pentru Voi”, care sprijina 195 de adulti cu dizabilitati intelectuale si familiile lor.

Va invitam sa sustineti acest spectacol caritabil oferindu-l cadou angajatilor dumneavoastra si familiilor acestora. Le daruiti o ora magica in prag de Craciun si totodata daruiti companiei dumneavoastra oportunitatea de a se implica in comunitate.

Cu ajutorul dumneavoastra, 195 de adulti cu dizabilitati intelectuale din Timisoara pot avea un centru de zi,  o locuinta protejata, un loc de munca, adica o viata decenta si in anul 2013.

Aventurile Printului Ahmed este un cadou inedit pentru angajatii dumneavoastra.  In semn de recunostinta, vom pomeni fapta dumneavoastra in toate comunicatele de presa, in cadrul evenimentului, pe scena, pe paginile de internet si facebook ale organizatorilor, prin amplasarea unui banner la eveniment etc.

Precizam ca evenimentul este realizat prin voluntariat (chiar si artistii isi doneaza onorariul), cu sprijinul Consulatului Germaniei la Timisoara si a Centrului Cultural German.

Pentru mai multe informatii va solicitam sa stabilim, de comun acord, o intalnire in cadrul careia sa va prezentam pe larg evenimentul. Va rog sa ma contactati la tel 0722573812 sau e-mail nicoleta.ciocov@pentruvoi.ro.

-------------------------
Fundatia “Pentru Voi” ofera de 16 ani servicii sociale comunitare pentru adultii cu dizabilitati intelectuale si familiilor lor, din Timisoara. Pentru Voi a dezvoltat servicii unice in tara: a ceat primul centru de zi pentru adulti cu dizabilitati intelectuale din Romania, primul serviciu de angajare asistata, prima locuinta protejata, primul centru respiro pentru acest grup de persoane si multe altele. In prezent trece printr-o criza financiara care pune in pericol bunul mers al serviciilor pe care le ofera.

Asociatia Marele Ecran isi propune promovarea filmului de arta romanesc si european ca alternativa la industria cinematografului de consum. Organizatori ai Zilelor Filmului   Alb-negru German, parteneri traditionali ai Institutului Cultural Francez, afiliati la Asociatia Timisoara Capitala Culturala.