Fundatia Comunitara Cluj si partenerul sau Electrogrup SA lanseaza in Cluj-Napoca, prin programul “Collegium. Excelenta in Educatie”, un fond de 70.000 RON destinat dotarii si/sau amenajarii institutiilor de invatamant clujene.

Programul “Collegium. Excelența in Educație” iși propune sa stimuleze creativitatea in cadrul instituțiilor de invațamant/formare din Cluj-Napoca, in randul elevilor, studenților sau al altor voluntari din comunitate, in vederea realizarii unor spatii care faciliteaza o abordare practica a curriculei si care permit diversificarea stilurilor de invatare. Va incuraja excelenta in educatie si inovatia prin sustinerea unor proiecte, cu impact pe termen lung, care se adreseaza unui numar mare de beneficiari atat din generatiile prezente de elevi, studenti, cat si din cele viitoare.

Prin programul „Collegium. Excelenta in Educatie“ vor fi finantate 3-5 proiecte de dotare/amenajare a unor spatii de invatamant, cum ar fi: dotarea unor laboratoare cu echipamente si/sau materiale; dotarea unor sali de studiu cu instrumente, materiale, pentru a facilita o abordare practica a unor materii; amenajarea creativa a unor spatii de lucru in interior sau exterior etc. Proiectele finantate vor avea o componenta educationala, dar si o componenta de dezvoltare comunitara si sociala.

Referindu-se la acest nou program de responsabilitate sociala derulat de compania Electrogrup SA, domnul Teofil Muresan, director executiv, a declarat: “Collegium reprezinta extinderea programului intern de care beneficiaza copiii angajatilor Electrogrup, program prin care rasplatim performantele scolare ale acestora. Prin acest nou program dorim sa sustinem calitatea actului educational si excelenta elevilor si a studentilor din institutiile de invatamant clujene. Suntem convinsi ca multe din problemele acestei comunitati isi pot gasi rezolvarea prin implicarea activa a companiilor clujene.”

In perioada 09 martie – 06 aprilie 2009, institutiile de invatamant clujene sunt invitate sa participe la concursul de finantare, prin realizarea unui proiect de amenajare/dotare in cadrul unei institutii de invatamant sau organizatii neguvernamentale eligibile. In urma procesului de selectie realizat pe baza unor criterii clare si bine definite, institutiile beneficiare vor implementa proiectele castigatoare in perioada mai - septembrie 2009.

Aplicantii pot fi institutiile de invatamant (primar, gimnazial, liceal, universitar, alte institutii conexe de invatamant/formare) din municipiul Cluj-Napoca, dar si organizatii neguvernamentale care ofera servicii educationale, in mod direct sau indirect, pentru care nu se solicita taxe (nu sunt activitati aducatoare de venit).

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, domnul Hadrian Virgil Arion apreciaza ca: „Fundatia Comunitara Cluj dovedeste inca o data ca este aproape de problemele invatamantului clujean, ca le cunoaste in detaliu si, aspect foarte important, se implica, la modul foarte serios, prin programele lansate, la imbogatirea materiala si spirituala a unitatilor de invatamant din judetul nostru.”
„Collegium. Excelenta in Educatie“ este un program recomandat si sustinut de Primaria municipiului Cluj-Napoca, Inspectoratul Scolar Judetean Cluj, agentia de publicitate AD(D)VERITAS, Design19, massmedia locala.

Vorbind despre program, domnul Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat: „Felicit Fundatia Comunitara Cluj si partenerul sau Electrogrup SA pentru initiativa de a pune in aplicare programul „Collegium“ destinat dotarii si amenajarii institutiilor de invatamant clujene. Un astfel de program reprezinta un model si un indemn pentru autoritatile locale pentru a se implica si mai mult in vederea crearii unui cadru adecvat realizarii si promovarii performantei in randurile elevilor clujeni, care sa obtina frumoase succese la olimpiadele judetene si nationale.“

Detalii complete despre conditiile de participare la concursul de finantare si criteriile de selectie a institutiilor beneficiare pot fi gasite in “Ghidul de finantare” al programului, care poate fi descarcat de pe pagina programului “Collegium. Excelenta in Educatie”, gazduita de site-urile www.fundatiacomunitaracluj.ro si www.electrogrup.ro.

***
Fundatia Comunitara Cluj are misiunea de a imbunatati viata locuitorilor din zona Cluj prin mobilizarea si distribuirea de resurse pentru initiative de dezvoltare locala. Fundatia Comunitara contribuie la oferirea de sanse egale locuitorilor din zona Cluj si la dezvoltarea locala. Mentionata ca unul din obiectivele de dezvoltare comunitara in Strategia de dezvoltare a Municipiului Cluj-Napoca, Fundatia Comunitara Cluj este una din primele initiative de acest gen din Romania si se numara printre cele 1400 de fundatii comunitare active in peste 51 de tari de pe toate continentele.

***
Electrogrup SA deruleaza, la nivel national, proiecte complexe de infrastructura energetica si de telecomunicatii, prin cele sase puncte de prezenta din Cluj-Napoca, Bucuresti, Timisoara, Iasi, Brasov si Galati. Avand o experienta de 12 ani in sectorul constructiilor de infrastructura, compania are ca beneficiari importanti operatori de pe piata de profil.


Simona Serban
Director executiv Fundatia Comunitara Cluj
Tel: +40-264-434.618; Fax: +40-264-434.619
E-mail:  simona.serban@fundatiacomunitaracluj.ro  
www.fundatiacomunitaracluj.ro
 
Iunia Cordea
Sef Departament Comunicare  Electrogrup SA
M: 0730 202650
E-mail: iunia.cordea@electrogrup.ro
www.electrogrup.ro