Iulius Mall va gazdui, incepând de vineri, 17 decembrie 2010, o expozitie fotografica despre copiii speciali, refugiati – unii provizoriu – intr-o lume fascinanta, insa numai a lor. „Suflete in culori” grupeaza peste 30 de portrete scrise cu lumina si cromatica vie despre tineri din Iasi diagnosticati cu afectiuni din spectrul autismului.

Surprinsi in timpul orelor de terapie recuperatorie sau când isi valorificau talentele de artisti, micutii si adolescentii au deschis, prin intermediul obiectivului foto, porti spre trairile lor interioare. „Aceste imagini stârnesc curiozitati despre universul lor, necunoscut majoritatii dintre noi. Am avut sansa sa ma accepte sa ii fotografiez in multiplele lor stari, de la veselie si efervescenta, la contemplare si interiorizare, sau când primeau sprijin”, a afirmat Gabriela Dobos, care semneaza imaginile sub antetele PRO IMAGE si FOTO IASI. Aparatorii acestor suflete delicate –  membrii filialei Iasi a Asociatiei Nationale pentru Copii si Adulti cu Autism din România (A.N.C.A.A.R.) – militeaza si prin intermediul fotografiilor pentru cauza persoanelor cu autism.

Vernisajul expozitiei „Suflete in culori” va avea loc vineri, 17 decembrie 2010, la ora 14.30, in Iulius Mall, la etajul 2, lânga libraria Carturesti. Colectia va sta pe sevalete pâna pe 13 ianuarie 2011. Expunerea fotografica a fost posibila cu sprijinul A.N.C.A.A.R. – filiala Iasi, agentiei foto PRO IMAGE, comunitatii FOTOIASI si Iulius Mall si face parte din manifestarile legate de „Luna Fotografiei” organizate de Asociatia Artistilor Fotografi din Romania.

Expozitia „Suflete in culori” se doreste a fi si un factor sensibilizator pentru clientii Iulius Mall. Pe durata expunerii se vor colecta donatii cu scopul de a face frumos Craciunul acestor copii carora ursitoarele au uitat sa le harazeasca la nastere o viata normala. Banii vor fi folositi si pentru achizitionare de jucarii si jocuri terapeutice pentru orele de club petrecute, in fiecare week-end, la filiala A.N.C.A.A.R.

Copiii surprisi in expozitia foto vor fi prezenti la vernisaj pentru ca apoi, de la ora 15, sa devina personaje, tot in Iulius Mall insa la KidsLand Club, si in propria serbare de Craciun. Acolo asteapta darurile Mosului, dar si pe copiii de la „Academia Show” (coordonati de Ligia Delia Grozdan si Cosmina Paraschiv) si artistii de la Palatul Copiilor Iasi (coordonati de Anca Apetroaie).

Multumim sponsorilor nostri Carrefour Felicia si S.C. „General Serv Electroconstruct” S.R.L. si partenerului nostru – Fundatia „Ancora Salvarii”!

Autismul este o tulburare de dezvoltare cu origine neurobiologica ce ingreuneaza interactiunea sociala si abilitatile de comunicare. Cauzele specifice sunt inca necunoscute, iar incidenta autismului este in crestere. In prezent, 1 din 166 de copii este diagnosticat cu autism.

Detalii privind evenimentul puteti obtine la numarul de telefon 0729 914094, persoana de contact Carmen Gherca.