Rosia Montana. Campania Salvati Rosia Montana anunta cu drag, pentru a treia oara in istoria luptei impotriva proiectului de minerit pe baza de cianuri, organizarea Marsului de Solidaritate cu Rosia Montana, in perioada 7-13 august, 2013. Marsul va avea loc pe distanta Cluj Napoca – Rosia Montana (137 km).  Startul se va da in Cluj-Napoca, in Piata Unirii, data de 7 august 2013, la ora 09:00 – printr-o conferinta de presa si se va incheia pe 13 august, in ajunul celei de-a 8-a editii FanFest.

Alaturi de aceasta actiune, vor avea loc 3 alte marsuri pe trasee diferite, care se vor deplasa catre Rosia Montana prin mijloace de deplasare demne si respectuoase cu mediul: cu bicicleta, pe jos si calare pe cai, venind dinspre Alba Iulia (detalii – pagina Facebook „Alerg pentru Rosia Montana”), Bucuresti si Apuseni. Toate aceste marsuri se vor reuni la destinatia finala – Rosia Montana – in ajunul Festivalului FanFest.

Traseul Marsului de Solidaritate cu Rosia Montana va fi urmatorul: 7 august - Cluj-Napoca – Turda; 8 august - Turda - Buru (comuna Iara); 9 august - Buru - Salciua; 10 august - Salciua - Lupsa; 11 august - Lupsa - Campeni; 12 august - Stationare in Campeni; 13 august – Campeni - Rosia Montana.

Marsul de Solidaritate cu Rosia Montana este mai mult decat un eveniment sportiv, el fiind un simbol al rezistentei fizice din Apuseni. Solidaritatea participantilor va presupune entuziasm si multa perseverenta. Pe parcursul intregului mars, participantii vor interactiona cu comunitatile rurale despre cauza Salvati Rosia Motana, afisand bannere, organizand mini-evenimente culturale, popasuri si intalniri informative cu localnicii. Participantilor la Mars li se vor alatura ciclistii care vin din Copenhaga, unii prin Estul, ceilalti prin Vestul Europei, pentru aceeasi cauza. Le puteti urmari traseele si va puteti bucura de povestile lor pe http://www.weloverosia.eu si http://www.travelforacause.eu.

Contact presa: Vasile Runcan – 0747 576 548, Andreea Moisil 0727 422 212 sau mars@rosiamontana.ro. Pentru informatii legate de inscrieri sau alte informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati la: mars@rosiamontana.ro sau pe Facebook la: Mars de Solidaritate cu Rosia Montana: https://www.facebook.com/events/334271476707831/. Pagina oficiala Salvati Rosia Montana: www.rosiamontana.org

Va asteptam cu drag!