Fiecare ONG urmareste sa isi indeplineasca cu succes misiunea specifica, insa este necesar sa realizam proiecte si sa desfasuram activitati capabile sa respecte in egala masura cele trei principii aledezvoltarii durabile: echilibrul mediului, echitatea sociala si eficacitatea economica.

Plecand de la aceasta premisa, Asociatia REPER21, impreuna cu ANPCDEFP si Asociatia CRIES invita ONG-urile sa se implice in proiectul „Competente si instrumente pentru adoptarea responsabilitatii sociale si de mediu in cadrul organizatiilor societatii civile”, cofinantat din Fondul Social European prin ProgramulOperational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Prin aceasta initiativa vom dezvolta o metoda de invatare comuna, vom investiga intreaga paleta de efecte sociale, de mediu si economice generate de proiectele non-profit, vom crea si experimenta un setde instrumente concrete de responsabilizare pentru aplicarea principiilor dezvoltarii durabile in proiectele ONG-urilor.

Adoptarea activa a responsabilitatii sociale de catre ONG-urile romanesti poate avea un dublu efect benefic: pe de o parte, o contributie consecventa la propagarea si punerea in practica a dezvoltarii durabile; pe de alta parte, o dinamica de coagulare intre organizatii si intarirea procesului de consolidarea sectorului non-profit national.

O strategie coerenta de responsabilizare ar dinamiza ONG-urile, ne-ar imbunatati imaginea in fata cetatenilor, ne-ar facilita accesul la finantari, ne-ar conduce la identificarea unor bune practici si la realizarea unor proiecte cu valoare de exemplu pentru mediul de afaceri si actorii publici si, nu in ultimulrand, ar oferi sectorului nostru o definitie pozitiva... Suntem non-profit, insa pro-dezvoltarea durabila!

Chiar daca suntem "non-profit", si noi ONG-urile suntem "actori economici"! Fiindca utilizam importante resurse umane, financiare si naturale pentru a ne desfasura activitatile si implementa proiectele. Atunci credeti ca CSR-ul (Corporate Social Responsibility) trebuie sa ramana in "proprietatea privata" a firmelor?

 Conferinta de lansare
 Centrul National al Dansului Bucuresti
 (in cladirea Teatrului National)
 vineri 3 decembrie, ora 10:00
 
Pentru inscrierea la conferinta, va rugam:
1.    Sa completati chestionarul care poate fi accesat de aici.
2.    Sa aduceti o Adeverinta de apartenenta la ONG-ul pe care il reprezentati, dupa modelul atasat/ in subsolul paginii.

 *Bonus: Vor fi amenajate standuri pentru difuzarea materialelor organziatiei pe care o reprezentati.

Proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritara 3: Actionam impreuna, Domeniul major de interventie 3.3: Dezvoltarea parteneriatelor si incurajarea initiativelor pentru partenerii sociali si societatea civila.

Pentru mai multe despre Programul Operational Sectorial Dezoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, vizitati site-ul www.fseromania.ro.

 *** 
 Model adeverinta:
 
 Adeverinta
 
 Prin prezenta se adevereste ca Dna/ Dl: .......................................................................
 
 Este:
•     membru
•     angajat
•     voluntar
•     altele (precizati) .........................................
 in cadrul organizatiei neguvernamentale (denumirea oficiala completa): ................................................. 
 
 care are sediul (adresa completa): .....................................................
 
 Reprezentant legal: Data:
 
 (Nume, prenume, functie)
 
 Semnatura:
 
 Stampila institutiei: