Fiind un instrument pus la dispozitia comunitatii locale, Fundatia Cuvantul Intrupat invita fiecare persoana si fiecare firma, mai mare sau mai mica, sa se alature proiectului sau si sa sustina costurile aferente participarii unui copil la tabara.

Firmele care aleg sa sponsorizeze pot scadea integral aceasta suma din impozitul pe profitul datorat daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii: este in limita a 3‰ din cifra de afaceri si nu depaseste 20% din impozitul pe profit (Legea 571/2003 privind Codul fiscal).

“Din 1999, cand am initiat acest program, ca grup de voluntari, inainte chiar ca fundatia sa fie infiintata legal, aproximativ 300 de copii si adolescenti au participat la tabara. Experienta din toti acesti ani ne-a confirmat impactul deosebit pe care tabara il are in vietile copiilor. De aceea, anul acesta ne dorim sa se bucure cat mai multi,” declara David Chronic, coordonator regional Europa-Africa, Cuvantul Intrupat, membru fondator al fundatiei.

Pentru 600 de lei, fiecare din cei 50 de copii care planificam sa ia parte la tabara din Vrancea in perioada 8-14 iulie, se va bucura de trei mese sanatoase si hranitoare zilnic, va dormi intr-un pat curat, se va juca cu copii de varsta lui, va merge in drumetii, va participa la activitati care sa-l ajute sa invete sa traiasca frumos si drept, dar mai ales se va afla intr-un mediu de siguranta, departe de tot ceea ce il afecteaza in familia sa.

Pe langa bomboane, copiii invata sa aprecieze un mar, dincolo de jocurile pe calculator, descopera bucuria lecturii si dragul de carte. In mijlocul necazului sau al saraciei in care, poate, traiesc astazi, invata sa aiba nadejde intr-o zi de maine mai buna pentru care inteleg sa se pregateasca activ, prin invatatura si efort personal. Mult mai mult decat o simpla participare la o tabara de vara, copiii vor avea oportunitatea sa ia parte la un adevarat exercitiu de normalitate. Toate acestea, sub supravegherea plina de grija a indrumatorilor cu experienta, pasiune si dedicare pentru copiii in nevoie.

Puteti alege sa sustineti si doar o parte din costurile aferente unui copil (100 lei sunt costuri de transport, iar 500 lei reprezinta cazarea, masa, materiale educative, jucarii, carti etc).
Pentru un copil care asteapta cu nerabdare si entuziasm prima iesire din viata lui in afara orasului, orice donatie care contribuie la indeplinirea acestui vis conteaza. 

********************

Fundatia „Cuvantul Intrupat”, infiintata in 2001, ofera sprijin copiilor, tinerilor si familiilor lor aflate in dificultate din Galati si din judet. Inspirati de valori crestine, urmarim depasirea starii de vulnerabilitate prin prevenirea abandonului familial si scolar al copiilor, integrarea sociala si profesionala a tinerilor, sustinerea familiilor pentru a deveni stabile. Prin proiectele si actiunile sale, fundatia incurajeaza voluntariatul si implicarea oricarui membru al comunitatii in sustinerea copiilor si a persoanelor vulnerabile.

Anca-Aurora Chiosea - Responsabil comunicare
Fundatia Cuvantul Intrupat
www.cuvantulintrupat.com
info@cuvantulintrupat.com
0236-411695
RO28RNCB0141032869370001- BCR Agentia Port Galati