Gala Premiilor in Educatie a anuntat luni, 17 octombrie 2011, finalistii celei de-a treia editii. Universitatea din Bucuresti este reprezentata la trei sectiuni: Facultatea Anului, Profesorul universitar al anului si Studentul Anului.

La categoria Facultatea Anului, Universitatea din Bucuresti este reprezentata de doua facultati: Facultatea de Fizica si Facultatea de Litere. In cursul lunii octombrie, membrii juriului vor organiza vizite la facultatile finaliste, in urma carora vor fi stabiliti castigatorii Galei Premiilor in Educatie 2011, ce urmeaza sa fie anuntati in data de 2 noiembrie 2011, in cadrul ceremoniei de decernare a premiilor. Puteti vota Facultatea de Fizica sau Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti in perioada 17 – 30 octombrie 2011, accesand conturile celor doua facultati de pe pagina dedicata sectiunii Facultatea anului, aici.

La categoria Profesorul universitar al Anului, Universitatea din Bucuresti intra in competitie cu urmatorii profesori: Eugen Avram, lector doctor la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei; Miroslav Tascu-Stavre, lector doctor la Facultatea de Litere; Valentin Muresan, profesor doctor la Facultatea de Filosofie; Eftimie-Corneliu Tudose, lector doctor la Facultatea de Geografie. Ii puteti vota pe site-ul Galei Premiilor in Educatie, pe pagina dedicata sectiunii mentionate.

Studentii Universitatii sunt reprezentati in competitie de Sonia-Maria Bercuci (Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala) si Lavinia Ioana Udrea (Facultatea de Filosofie). Le puteti vota pe site-ul competitiei. 
Editia 2011 a Galei Premiilor Educatiei introduce ca element de noutate premiile de popularitate. Finalistii competitiei beneficiaza de o pagina personala de Internet, unde vor aduna voturile prietenilor, cunostintelor si ale tuturor persoanelor cu care vin in contact in activitatea lor profesionala. Pe baza numarului de voturi, care tine de promovarea personala a contului, se va stabili cel mai popular candidat al fiecarei sectiuni de concurs, inclusiv Facultatea anului. Premiile de popularitate constituie o categorie diferita de cele oferite pe baza criteriilor de evaluare de catre membrii juriului.

Gala Premiilor in Educatie urmareste promovarea oamenilor, a proiectelor si a organizatiilor care au un impact semnificativ asupra sistemului educational din Romania, dorind sa premieze performanta si sa impulsioneze competitia si creativitatea in domeniul educatiei.