Fundatia ”Alaturi de Voi” Romania va invita in 4 decembrie 2010, la ora 10.00, in Sala Cuza de la Hotel Unirea, la conferinta de presa de deschidere a Targului National al Unitatilor Protejate.
 
La conferinta de presa vor fi prezentate informatii relevante despre eveniment, urmate apoi de o parada a costumelor de carnaval dedicata sarbatorilor de iarna, marca Util Deco. Parada va fi realizata cu ajutorul manechinelor de la Academia Show. 
 
Targul National al Unitatilor Protejate are loc la Iasi - Hotel Unirea, in perioada 4 – 5 decembrie 2010 si are ca scop promovarea, intr-o modalitate business, a produselor si serviciilor  realizate in cadrul diferitelor structuri de economie sociala din Romania de catre persoane cu dizabilitati. 
 
In cadrul targului, in Sala Cuza de la Hotelul Unirea vor fi organizate 35 de standuri cu produse in vederea comercializarii, acestea fiind deschise accesului gratuit al publicului larg sambata intre orele 11.00 si 20.30 si duminica intre 9.00 si 14.00.
 
Vor fi expuse in cadrul targului produse ornamentale de Craciun, lumanari decorative, tablouri, felicitari, iconografie, produse din sticla si ceramica, produse vestimentare si costume de carnaval pentru copii, bijuterii hand-made, aranjamente florale. 
 
In cadrul targului vor fi organizate si discutii profesionale, sesiune de comunicari pe tema economiei sociale la care vor fi prezentate modele de buna practica, proiecte aflate in implementare, studii si analize in domeniu.
 
Business dinner-ul este un alt moment al targului care va oferi posibilitatea oamenilor de afaceri sa cunoasca oferta de servicii si produse realizate in cadrul unitatilor protejate si avantajele pe care le pot avea in baza Legii 448/2006.
 
La aceasta prima editie a targului national al unitatilor protejate vor participa peste 200 de parsoane din mai multe judete din tara: Arad, Bacau, Botosani, Brasov, Buzau, Cluj, Constanta, Dambovita, Galati, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vaslui, Valcea si municipiul Bucuresti. Persoanele inscrise la targ sunt reprezentanti ai ONG-uri ce au in componenta lor structuri de economie sociala, ai DGASPC-urilor, ai penitenciarelor care au dezvoltate ateliere protejate pentru persoanele private de libertate, reprezentanti mass-media. 
 
Deoarece la targ sunt asteptati iesenii care doresc sa faca mici cumparaturi inainte de sarbatori, targul a fost promovat prin distribuirea de 15.000 de fluturasi prin Posta Romana, spot radio si TV si spoturi pe plasmele din mijloacele de transport in comun, doua bannere stradale, sampling stradal, afise si informatii pe platforma de 10 site-uri ale ADV Romania si pe site-urile partenerilor.
 
„Editia din acest an este intr-adevar o premiera, dar ADV Romania a planificat deja editiile urmatoare - cea din 2011 care va avea loc la Constanta si cea din 2012, ce va fi realizata la Tg. Mures. Si pentru ca dorim o crestere de la o editie la alta, din anul viitor vom invita la targ structuri de economie sociala din UE, pentru a putea demonstra astfel, ca in Romania apar structuri care in alte tari exista de ceva timp, si prin rezultatele lor sa putem proiecta dezvoltarea acestui sector in tara noastra” – a declarat doamna Angela Achitei, presedinte ADV Romania.
 
Targul National al Unitatilor Protejate este realizat in cadrul proiectului „Primul pas spre o viata independenta” implementat de ADV Romania in parteneriat cu Ministerul Muncii Familiei si Protectiei Sociale - Directia Generala Protectia Persoanelor cu Handicap si Consiliul Judetean Iasi -Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi - cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale". "Investeste in oameni!".
 
Detalii pe www.unitatiprotejate.ro  sau la tel 0740.513864, mail: office@alaturidevoi.ro, persoana de contact Mihaela Munteanu, coordonator PR ADV Romania.