Fundația Comunitară Sibiu, alături de partenerul Regnology, oferă 15 locuri la cea de-a doua ediție a Academiei de Leadership Urban, un program în valoare de peste 2000$/participant, de care pot beneficia gratuit persoanele cu vârste cuprinse între 21-32 de ani, care vor să se dezvolte și să devină liderii de mâine. Academia de Leadership Urban se construiește într-o comunitate de învățare pentru următoarea generație de lideri din business, societate civilă, administrație sau de oriunde își vor propune participanții să schimbe lumea.

O comunitate vie, în orașul din care n-ai mai pleca se construiește prin cumulul de contribuții pozitive ale indivizilor care, în mod asumat, decid să schimbe cultura. Credem că Sibiul are nevoie de un suflu nou, care să îmbine noul și vechiul în cea mai adaptată versiune a sa. Prin Academia de Leadership Urban, dorim să oferim noilor generații instrumentele de care au nevoie pentru a-și accelera și multiplica impactul, fructificând experiențele liderilor consacrați”, echipa Fundației Comunitare Sibiu.

Ce este Academia de Leadership Urban?

Academia de Leadership Urban este o experiență intensivă de învățare întinsă peste 5 module condensate de 5 weekenduri, presărate cu câteva extras pentru inspirație, teme practice și discuții. Atelierele de weekend se vor desfășura în locații speciale în afara orașului, unde distanța de agitația orașului va permite concentrarea pe procesele de învățare*. Programul se va încheia cu unul sau mai multe proiecte finanțate pentru a fi puse în practică.
*Costurile de cazare și masă sunt acoperite de către organizatori.

Sibiul va evolua în perioada următoare și cred cu tărie că generațiile tinere care vor modela viitorul ar putea profita de mai multe informații și experiențe, care să-i ajute la luarea celor mai bune decizii. Îmi doresc ca tot mai mulți tineri să își facă vocea auzită pentru niște valori și idealuri care să fie valabile și peste 50 de ani. Academia de Leadership Urban îmbină foarte bine elemente multiple prin care individul să se dezvolte, dar și să înțeleagă că fără succesul echipei sau a comunității din care face parte acest success este limitat.“, George Bontaș, Country Leader Regnology Romania.

Pentru mine, ALU e un nou acasă, dar la 300 km de casă. E despre încredere, inspirație, motivație, curiozitate, curaj, bucuria de a crește împreună cu oameni ca mine, de a împărtăși și de a primi, de a descoperi și de a continua să mă minunez, de a mă cunoaște și de a-i lăsa pe ceilalți să mă cunoască. Un loc primitor în care îmi dau voie să greșesc, să fiu vulnerabilă. E despre prietenie și comunitate. Și e cu multă recunoștință.” Loredana, absolventă ALU 2022

Pentru Cine?

Pot aplica persoanele care:

● Au între 21-32 de ani;
● Locuiesc în Sibiu de minim un an și plănuiesc să rămână aici pentru cel puțin încă 3 ani de la finalizarea acestui program (septembrie 2023);
● Sunt persoane ambițioase, vizionare, care doresc să influențeze în bine mediul din jurul lor;
● Își doresc o carieră de succes în antreprenoriat, freelancing, educație, administrație publică, mediul corporate, ong, instituții publice, cercetare sau oricare alt domeniu competitiv;
● Preferă să pună osul la treabă și nu se rezumă doar la a se plânge de ce le nemulțumește;
● Doresc să treacă printr-un proces intens de dezvoltare și transformare personală;
● Consideră că au deja niște rezultate ale potențialului de lider pe care pot să-l arate;
● Își doresc să cunoască mentori care îi pot ajuta să-și îndeplinească obiectivele de dezvoltare profesională și personală;
● Vor să devină parte dintr-o comunitate de oameni care gândesc în mod similar;
● Sunt într-un moment în care doresc și pot investi timpul și energia necesare acestui program de leadership: 4 zile de training intens, joi – duminică, o dată pe lună, timp de 5 luni.

ALU a apărut în viața mea exact la momentul potrivit, când simțeam mai mult ca niciodată nevoia de îndrumare. Eram într-o fază în care mă lăsasem pradă emoțiilor negative, unor reacții provocate de stres și nu mai știam cine sunt. ALU mi-a oferit exact toolurile necesare de autocunoaștere, de conștientizare la nivel emoțional. Cel mai tare cred că am fost marcată să aflu că biologic, creierul uman este setat pe interpretare. Aceste distorsiuni cognitive influențate de cultura, educația și experiențele de viață au de multe ori influențe negative asupra stărilor noastre.”, Andreea, absolventă ALU 2022

Module și Traineri

Academia de Leadership Urban a fost concepută ca o călătorie personală transformațională, iar modulele sunt construite unul peste celălalt, fiind gândite să plece de la zona individuală și autocunoaștere, după care se mută la societate, domeniul financiar și, în final, la cultură, cu explorarea modurilor în care ne influențează și în care putem s-o influențăm.

1. SHAPE of Me: Autocunoaștere și inteligență emoțională (23 – 26 martie 2023) – Trainer: Elena Luminița Bouleanu, psiholog clinician, psihoterapeut în psihoterapie Cognitiv-Comportamentală și hipnoză clinică, supervizor în psihologie clinică.
2. Get into SHAPE (sau reShape): Productivitate și autodisciplina (20 – 23 aprilie 2023) – Trainer: Dan Luca, expert în productivitate și în echilibrul dintre profesie și viața personală
3. SHAPE of Money: Gândire antreprenorială, literacy economic (11 – 14 mai 2023) – Trainer: Oana Craioveanu, antreprenoare pasionată, cu o vastă experiență în sprijinirea startup-urilor și a comunității antreprenoriale.
4. CitySHAPE: Gândirea sistemică, orașul ca sistem (15 – 18 iunie 2023).
5. SHAPE the Culture: Schimbări culturale (14 – 17 iulie 2023) - Trainer: Radu Burnete, directorul executiv al Confederației Patronale Concordia, pasionat de istorie și filozofie.

Am aplicat la Academia de Leadership Urban crezând că reprezintă o suită de cursuri ce prezintă concepte generale despre leadership și comunitate. Cine s-ar fi gândit că mă va transforma în alt om? Probabil că vor trece ani buni până când voi înțelege pe deplin toate informațiile primite și stocate.”, Radu, absolvent ALU 2022

Termenul limită de aplicare

Termenul limită pentru a aplica este data de 15 februarie 2023, ora 23:59. Mai multe detalii despre program, ediția de anul trecut și aplicare pe fundatiacomunitarasibiu.ro/alu.

***

Fundația Comunitară Sibiu
este un finanţator privat local ce identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene - ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite prin intermediul granturilor sau al burselor.