Irina Neacşu, designer și artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”, anunță deschiderea înscrierilor pentru Şcolile de Vară, ce vor avea loc în lunile iulie şi august 2021, la Braşov, precizând că studenții au 20% discount, pentru a încuraja astfel învățământul creativ alternativ.
 
Cele 6 Şcoli de Vară se desfăşoară sub egida Cembra Art şi încurajează cunoașterea creativă bazată pe sustenabilitate, precum și exprimarea artistică contemporană inspirată de natură și patrimoniu. Echipa Cembra Art este formată din profesioniști din diverse domenii, care se asigură de livrarea la calitate optimă a cursurilor și evenimentelor din departamentele respective, iar programul include cursuri de scurtă durată, cursuri acreditate și cursuri online.
 
Iată care sunt cele 6 Şcoli de Vară:
• Design Interior, 12-16 iulie - Ȋmpreună cu un designer profesionist, cu un portofoliu impresionant, veți afla noutăți despre stiluri, ergonomie, demolând clișee și tipare vechi.
Design Textil: Alchimia plantelor & introducere în vopsirea botanică, 19-23 iulie - Vopsirea botanică a textilelor cu plante vă poartă în universul pigmenților organici și a fibrelor naturale, într-o călătorie de descoperire a plantelor locale și a secretelor unora dintre cele mai longevive tradiții.
Şcoala de Vară de Design de Grădini, 26 – 30 iulie - Explorarea universului designului de grădini, și parcurgerea, pas cu pas, a etapelor unui proiect de grădină
Şcoala de Vară de Design Floral şi Pictură de Flori, 2-6 august - Focus pe materialul brut găsit local, cu timpul necesar pentru o plimbare pe deal, pentru a observa și înțelege plantele din jurul nostru, dar şi cum să le utilizăm în mod responsabil și sustenabil, pentru a crea decoruri florale.
Şcoala de Vară de Arta Hârtiei, 9-13 august - Săptămână dedicată hârtiei și utilizării ei sustenabile, în scopul crearii de obiecte autentice, unicat, cu totul speciale.
Şcoala de Vară de Artă Botanică – Flora & Form, 16-20 august - O săptămână de artă botanică, un exercițiu de observație, desen, experiment și de învățare, de descoperire și de creativitate. Pornind de la subiecte botanice, învățăm să descifrăm nu numai forma, cât și povestea acestora, poezia, geometria și magia naturii.
 
Grupele sunt de maxim 10 persoane, iar cursurile se desfăşoară în Braşov, în Atelier Irina Neacşu. Mai multe detalii, precum şi programul complet, se găsesc online pe pagina Cembra Art School.