Mai mult de 30.000 de clujeni au votat ideile propuse în cadrul proiectului COM’ON Cluj-Napoca până în data de 7 septembrie 2016, ora 23:59. Rezidenții Municipiului Cluj-Napoca au avut posibilitatea să voteze pe 15 idei diferite pe platforma www.comoncluj.ro.
 
După derularea procesului de votare coordonatorii proiectului au publicat lista finală a inițiativelor câștigătoare pe platforma www.comoncluj.ro, iar între 12 septembrie–30 noiembrie 2016 ideile câștigătoare vor fi realizate de către echipele de inițiativă.

În total sunt 60 de idei câștigătoare, plus 5 inițiative ale grupurilor de tineri cu oportunități reduse. Totodată, cei care nu au reușit să prindă finanțare de la Primărie, sunt încurajați să obțină fondurile pe alte căi: pentru alte 10 inițiative BCR asigură un fond de match-making prin rețeaua Bursei Binelui.
 
Scopul acestui proiect este derularea unui proces participativ bazat pe implicarea tinerilor. Pe baza rezultatelor obținute, Municipiul Cluj-Napoca va finanța implementarea unor inițiative ale unor grupuri informale de tineri din localitate care au legătură cu obiectivul municipiului de a dobândi titlul de Capitala Europeană a Culturii 2021. 
 
Com’ON Cluj-Napoca ’16 este realizat pe baza unui parteneriat format între Fundația Comunitară Cluj și Grupul PONT. Partenerii demersului sunt, de asemenea, Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca, Asociația Cluj-Napoca 2021 Capitala Europeană a Culturii și Federația SHARE Cluj-Napoca. Aceste parteneriate servesc conectarea acestei inițiative cu demersurile de anvergură în derulare la nivelul Municipiului Cluj-Napoca. 
 
Ediția 2016 a Com’ON Cluj-Napoca este finanțată de Primăria și Consiliul Local al Municipiului Cluj-Napoca. Proiectul este derulat de asemenea cu parteneriatul Fundației ERSTE și a BCR și Asociația pentru Relații Comunitare, entități ce asigură o contribuție semnificativă la implementarea financiară și facilitarea pre-finanțării grupurilor sprijinite prin acest demers.