Colecția #AMLAMINE este formată din 25 de modele de tricouri pentru tineri și vorbește despre prezervativ și folosirea acestuia ca metodă de protecție împotriva infecției cu HIV. Cele 25 de modele au fost gândite de tineri din România cu vârsta cuprinsă între 15 și 24 ani, acestea urmând să fie prezentate publicului în cadrul a trei prezentări de modă ce vor fi organizate în luna noiembrie a acestui an. Cele 25 de modele de tricouri vor putea fi cumpărate online de tinerii de la nivel național începând cu luna ianuarie 2020.

Colecția de tricouri #AMLAMINE face parte din proiectul „Tineri cu CAP!” al Asociației Semper Musica, realizat cu sprijin financiar oferit de Corpul European de Solidaritate al Uniunii Europene.

l Vezi Colecția de tricouri
 
Proiectul „Tineri cu CAP!” a ajutat și la informarea a 2.775 liceeni, din 10 licee din București și Ilfov, cu privire la transmiterea infecției cu HIV, testare și tratament pentru HIV, și metode de protecție.
 
Proiectul vine în contextul în care, Conform Compartimentului pentru Monitorizarea și Evaluarea infecției HIV/SIDA în România, Prof. Dr. Matei Balș, în primele șase luni ale lui 2019, București/Ilfov se află pe primul loc în țară, în ceea ce privește numărul de noi cazuri de HIV înregistrate (103), iar tinerii cu vârsta cuprinsă între 15 și 34 ani reprezintă 51.4% din totalul cazurilor noi de HIV înregistrate în primul semestru al anului. În același timp, 82% dintre elevii de liceu discută rar sau niciodată cu părinții despre debutul vieții sexuale, iar 89% discută rar sau niciodată despre folosirea unui prezervativ (Studiu al Asociației Semper Musica, 2018)
 
„Încercăm prin toate căile posibile să îi facem pe tineri să discute despre folosirea prezervativului ca metodă de protecție împotriva infecției cu HIV, inclusiv prin dezvoltarea unei colecții de tricouri cu mesaje specifice. În prima jumătate a lui 2019, România a înregistrat o creștere de 22,5% a cazurilor noi de infecție cu HIV, față de aceeași perioadă din 2018. Și atunci campania #AMLAMINE este cât se poate de utilă în contexul dat, mai ales că pe lângă colecția de tricouri mai include și sesiuni de educație pentru prevenire HIV ce vor fi organizate, în noul an școlar, în București, Iași și județele Cluj și Ilfov. ” a spus Alexandru Gheorghiu, Președintele Asociației Semper Musica.
 
***
Asociația Semper Musica este una dintre cele mai active organizații din România din domeniul prevenirii HIV, cu activitate în peste 45 de comunități din țară. În 2014, Asociația Semper Musica devine prima organizație din țară finanțată de Fundația MTV Staying Alive din America, iar în 2016, eforturile asociației din domeniul prevenirii HIV sunt recunoscute prin câștigarea Premiului I la Gala Societății Civile – Proiecte pentru tineret. În 6 ani de activitate în domeniul prevenirii HIV, Asociația Semper Musica a informat direct, legat de infecția cu HIV și contracepție, peste 48.000 de liceeni și tineri, peste 2000 de tineri de la nivel național beneficiind de consiliere specifică online și gratuită.