Irina Neacsu, designer și artist botanic, membru al “American Society of Botanical Artists”, anunta deschiderea inscrierilor pentru primele două ediții ale scolii de primavara “Arta si design botanic pentru copii”, care vor avea loc în vacanțele de primăvară,  in perioada 6-9 aprilie și 4-7 mai 2021.

"Arta și design botanic pentru copii" este un atelier de patru zile, desfășurat în două ediții, în cele două vacanțe de Paște din 2021. Școala de primăvară este dedicată copiilor de 8-10 ani și respectiv 11-13 ani, de aceea, in funcție de vârstele cursanților, se vor organiza grupe diferite, având ca lectori membrii echipei Atelier Irina Neacsu.
 
Irina Neacsu: “Pentru patru zile, vom face o incursiune creativă în regatul plantelor și vom studia florile de primăvară în tehnici diferite, de la artă vizuală la artă decorativă. Învățăm despre compoziție, cromatică și tridimensionalitate, mânuim tehnici și materiale diferite. În plus, vorbim despre mari maeștri ai picturii, și despre sustenabilitate, despre diferențele dintre artă și design și despre creativitate și bucuria de a ne inspira din natură.

În atelier ne așteaptă cărți și materiale din cele mai diferite. Experimentăm, ne jucăm și învățăm, în condiții de siguranță conforme cu situația actuală.”

Școala de primăvară are ca scop deschiderea unor orizonturi creative pentru începători și reîmprospătarea tehnicii de lucru pentru cei avansați. Acest program este dedicat copiilor, dar există posibilitatea de a fi urmat și de echipe părinte-copil.

Prima zi este dedicată desenului, cu introducere în noțiuni de cromatică și compoziție prin exerciții de studiu botanic. A doua zi se face pictură în acuarelă, ca introducere în arta vizuală, și în nenumăratele feluri în care modelele pictate sunt investite cu simboluri, cu emoții și cu povești unice. In ziua a treia se face linogravură și imprimare manuală pe suport textil (sacoșă textilă) – de la artă vizuală la artă decorativă într-un exercițiu de stilizare. Iar in ultima zi, cei mici vor invata notiuni de sustenabilitate si reciclare, tema fiind hârtia manuală plantabilă realizată din resturile de hârtie și de plante rămase la curs.

Cursurile se desfasoara în incinta Atelier Irina Neacsu din Brașov, în strada Poarta Schei 6, iar grupele vor fi formate din maxim 7 cursanți, cu respectarea normelor de siguranță și distanțare impuse de pandemie.

Mai multe detalii, precum și programul complet, se gasesc online în pagina dedicata Scolii de Primavara sau în Facebook Page Irina Neacsu Studio.