Asociația Zestrea Bisoceană a implementat în această vară la Bisoca, în județul Buzău, proiectul „O altfel de vacanță”, în incinta Hub-ului Țărănesc Zestrea Bisoceană - unde a organizat activități de învățate și petrecere a timpului liber pentru copii și tineri

 

Pe timpul vacanței de vară copiii s-au putut bucura la Bisoca de activități dedicate lor ce au avut ca scop dezvoltarea spiritului de inițiativă și voluntariat, descoperirea cu alți ochi a viețiii la țară și creșterea nivelului de conectare și socializare a celor mici.

 

Au fost peste 15 adulți voluntari ce au dedicat timp și cunoștințe pentru a construi un spațiu prietenos pentru socializare și a realiza activități împreună cu copiii. De la ateliere de fotografie, vânătoare de comori,  jocuri de improvizație la jocuri de societate, toate au avut loc în incinta hub-ului țărănesc Zestrea Bisoceană.

 

Una dintre cele mai de succes activități organizate a fost școala de meșteșuguri, aflată deja la a V-a ediție. 14 copii din Bisoca au descoperit lumea bunicilor noștri aflând povești de altădată  și învățând să coasă, să țeasă, să vopsească folosind plante tinctoriale ori să realizeze podoabe tradiționale.

 

În cadrul școlii de vară asociația a amenajat în incinta hub–ului trei spații primitoare ce vor putea fi folosite de acum înainte pe întreaga perioadă a sezonului cald. Este vorba despre zona de ceai amenajată în bucătăria de vară, locul unde copiii și tinerii pot veni să îți pregătească singuri un ceai din plante culese din Bisoca, zona de socializare este spațiul unde copiii au acces la o serie de jocuri de societate moderne pe care le pot folosi împreună cu prietenii, precum și zona de cinema unde cei mici și familiile acestora se vor putea bucura de filme în aer liber.

 

Dacă vrei să descoperi lumea de altădată a bunicilor noștri, Asociația Zestrea Bisoceană te invită să o urmărești pe rețelele de socializare Facebook/Instagram/Tik Tok (Zestrea Bisoceana) și să vizitezi Casa Zestrea Bisoceană aflată în Bisoca, un adevărat colț de rai. .

 

***

 

Activitatile au fost derulate in cadrul proiectului „O altfel de vacanță” finanțat de PEPCO România, în cadrul programului Pepcolandia, un program susținut prin determinarea și implicarea angajaților PEPCO, gestionat  la nivel local de Organizația Umanitară CONCORDIA

 

Hub-ul țărănesc Zestrea Bisoceană este un proiect al Asociației Zestrea Bisoceană fondată în anul 2016  de către trei surori din Bisoca. Născute în Bisoca, cele trei surori din familia Cășaru au studiat medicină veterinară, matematică și farmacie. Studiile și experiența le-au legat însă mereu de meșteșugurile, etnografia și folclorul local. Hub-ul este locul în care se întâlnesc păstrătorii de tradiții din zona Bisoca cu iubitorii satului românesc și unde poți admira expozița „Viața țăranului muntean” - o expoziție ce a strâns într-un singur spațiu și sub un singur concept obiecte de artă țărănească ale sătenilor și poveștile lor.

 

 

Află mai multe: www.zestreabisoceana.ro