Junior Achievement România și Facebook lansează proiectul Build-up Your Future, special conceput pentru a-i sprijini pe tineri să-și dezvolte cunoștințele și abilitățile necesare succesului în carieră.

Build-up Your Future, dezvoltat ca parte a programului Junior Achievement de orientare profesională, include activități de consultanță în carieră și sesiuni de mentorat personalizate în funcție de interesele elevilor, organizate cu sprijinul consultanților voluntari din partea companiei Facebook.

15 liceeni din 10 localități din țară și 15 consultanți voluntari români și străini vor fi angrenați în peste 150 de sesiuni de mentorat online, desfășurate pe durata a 8-10 săptămâni. Elevii participanți vor avea oportunitatea de a descoperi informații noi și de a se implica în activități concrete, ce au în vedere dezvoltarea și exersarea aptitudinilor și abilităților necesare orientării în carieră și pregătirii pentru locul de muncă, identificarea și cultivarea intereselor personale și profesionale, realizarea unui CV de succes, alegerea facultății potrivite și a unui viitor loc de muncă, explorarea unor oportunități de internship. O componentă specială a proiectului este dată de faptul că sesiunile de mentorat pot fi desfășurate în limba română sau engleză, în funcție de opțiunea elevilor implicați.

Sub coordonarea consultanților voluntari, a căror experiență profesională și personală constituie un model pozitiv pentru elevi și aduce valoare adăugată activităților educaționale, tinerii vor explora și evalua diferite opțiuni de carieră și competențele profesionale necesare acestora. De asemenea, prin implicarea în proiect, elevii câștigă încredere, cunoștințe practice și atribute esențiale în pregătirea pentru viitoarele profesii.

Detalii despre proiect la https://jar.ro/byf-fb.

***
Despre Junior Achievement România
Junior Achievement România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară și STEM, de orientare profesională, sănătate și dezvoltare a abilităților pentru viață, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based”, adaptate învățării hibride, sunt urmate anual de peste 243.000 de elevi și studenți din peste 1.750 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2019, Junior Achievement a celebrat 100 de ani de existență, iar în 2020 și 2021, organizația s-a poziționat pe locul 7 în topul NGO Advisor, dedicat celor mai importante 200 de ONG-uri la nivel mondial.