O PREMIERA pentru Romania, un pas important pentru acestia in a deveni ambasadori ai supravietuirii si a unui mesaj alternativ, pozitiv.

Incepand cu 2014, Asociatia Little People Romania aditional activitatii inovatoare de formare a comunitatii pentru tineri supravietuitori de cancer, ofera oportunitati pentru alte organizatii si tineri europeni de a creste si a se dezvolta. Fondata de Little People, Youth Cancer Europe este o retea europeana tanara cu parteneri din 15 tari europene. Printre prioritatile identificate, pe agenda retelei Youth Cancer Europe pot fi gasite subiecte referitoare la: 1. Tratamente corespunzatoare varstei si accesibile in Europa 2. Ingrijire pe termen lung si calitatea vietii 3. Reprezentare politica si juridica a tinerilor cu cancer.
 
Asociatia Little People si Youth Cancer Europe vor gazdui in perioada 04 - 05 august 2015 Advocacy Masterclass pentru a sprijini initiative nationale si internationale ale tinerilor bolnavi si supravietuitori, pentru a discuta exemple existente si construi pe fundamentul experientei acumulate precum si a bunelor practici din domeniu, pentru a prilejui oportunitati pentru acesti tineri de a forma legaturi si deprinde practici necesare.
 
Scopul Advocacy Masterclass este ca tinerii supravietuitori sa aiba o contributie importanta si sa devina actori importanti la acest nivel, astfel acestia invata sa-si dezvolte capacitatea in reprezentare, formarea de retele si practici de lobby precum si sa deprinda aptitudini in adovcacy. Numai in acest fel pot fi capabili sa-si negocieze drepturile si interesele cu autoritati publice, legislatori si asociatiile profesionale. 
 
Acest eveniment nu ar fi fost posibil fara sprijinul generos al sponsorilor si colaboratorilor: Primaria Municipiului Cluj-Napoca, Federatia Share si Echipa Cluj2015, Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, Hotel Univers T, Trelleborg AB, Fundatia Vodafone Romania, Sensiblu, Novartis, Henkel, Holcim, Truckparts, Arovit, Tymbark, Danone, Avon.
 
Jurnalistii interesati sa participe la Advocacy Masterclass sunt rugati sa ne contacteze.
Persoana de contact, Oana Rusu: e-mail: oana@thelittlepeople.ro, tel:  0743 773 843.
 
Despre Clubul Temerari, cea mai mare si activa comunitate de tineri supravietuitori de cancer din Europa:
In 2006, Asociatia Little People Romania a infiintat Clubul Temerarii  - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri, devenind cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Scopul Clubului Temerarii este acela de a asigura o sustinere specializata si personalizata la necesitatile fiecarui tanar din Romania in materie de "coping", facilitand reintegrarea reusita a pacientilor in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament si reintegrare in societate. Pentru mai multe detalii despre Clubul Temerarii si activitatea Asociatiei Little People Romania va rugam vizitati: www.thelittlepeople.ro
 
Katie Rizvi
Fondator Asociatia Little People Romania
katie@thelittlepeople.ro
 
PROIECT REALIZAT CU SPRIJINUL PRIMARIEI SI CONSILIULUI LOCAL CLUJ-NAPOCA