Comunitățile OSC, Hackathons și MedicalManager, împreună cu Asociația Română de Lingvistică Computațională, organizează, în perioada 17-19 iunie, cea de-a doua ediție a H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon. Studenții din cadrul Facultăților de Marketing și Administrarea Afacerilor sunt așteptați să intre în cursa inovării și a tehnologiei alături de cei de la Automatică, Informatică și Medicină. Tinerii pasionați de transformarea digitală se pot înscrie completând formularul online până pe 15 iunie.

H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon este un concept inovator, adresat tinerilor – elevi de liceu și studenți, care își propune să valorifice potențialul inteligenței artificiale cu scopul de a găsi soluții ingenioase, menite să îmbunătățească prin mijloace științifice calitatea vieții pacientului și să reducă impactul erorilor medicale și apariția daunelor din cadrul actului medical. În cadrul proiectului studenții vor urmări dezvoltarea unor aplicații centrate pe siguranța și bunăstarea pacientului și vor analiza impactul potențial al proiectelor de transformare digitală asupra mediului de afaceri, alături de mentorii lor.

 
„Generațiile tinere trebuie susținute și încurajate pentru a putea să-și atingă potențialul. Sunt tot mai mulți tineri talentați, cu idei inovative care au nevoie de îndrumare și resurse pentru a obține rezultate remarcabile. Lumea contemporană modelată de tehnologie ne îndeamnă să ne stimulăm constant creativitatea pentru a descoperi și implementa noi soluții digitale în domeniul sănătății. Îi invităm pe toți cei ce își doresc să facă diferența prin acțiunile lor, să se implice alături de noi în proiectul H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon”, a menționat Cezar Caluschi, General Manager Oameni și Companii, mentor H3.

Inovație, tehnologie și performanță

Competiția se va desfășura exclusiv online, pe o perioadă de trei zile, iar proiectele finale vor fi prezentate în ultima zi a competiției, sub forma unor elevator pitches .

 
„Studenții, în special cei din sfera din sfera Marketing și Business, sunt la curent cu provocările lumii moderne, unde digitalizarea ocupă un rol fundamental în creșterea eficienței oricărui segment de cercetare, cu precădere cel al medicinei, un domeniu esențial vieții”, a precizat Adriana Mînăstireanu, Al Specialist la CGM, mentor H3.

Juriul este format din experți în domeniile sănătății și informaticii, specialiști în marketing și management, personalități din mediul academic, dar și reprezentați de top din mediul de afaceri.

Președintele juriului este Dan Cristea - Membru Corespondent al Academiei Române, urmat de Cipriana Ștefănescu - Șef Dept. Medicină Nucleară, UMF Iași; Președintele Consiliului Științific IMAGO-MOL, Adrian Barna - VP on Software Development, CGM Software Romania; Adrian Covic - Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași; Diana PĂDURARU - coordonator, Caravana cu Medici Iași; Cătălin Damian - Universitatea Tehnică „Ghe. Asachi” din Iași, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată; Cristian Simionescu - Universitatea „Al. I. Cuza” Iași, Facultatea de Informatică; Mădălin Frunzete - Universitatea Politehnica București, Facultatea de Inginerie Medicală

Acestora li se vor alătura și mentori care au contribuit la dezvoltarea diferitelor domenii cu ajutorul tehnologiei: Georgiana Coșoveanu - Senior Manager Governmental and Corporate Affairs, The Janssen Pharmaceutical Companies of Johnson & Johnson, Andreea Marc - Head & Heart of Communication at CGM Software Romania; Alexandru Burlacu - Medic Primar Cardiolog Intervenționist, Institutul de Boli Cardiovasculare Iași; Ștefan Busnatu - Coordonator Centrul de Inovație și eHealth, U.M.F. „Carol Davila” București; Andreea Andrei – Conferențiar la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Vlad Manea - Software Engineer @ Audience Project; Adriana Mînăstireanu - Product Owner & AI Specialist, CGM Software Romania; Ion Petrovai - Co-fondator, Fresh Blood HealthTech; Andrei Samoilă - Manager, EstClinic; Cezar Caluschi - General Manager, Oameni și Companii.

Partenerii care au ales să susțină inițiativa H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon sunt CGM Software Romania, HP Inc și Siemens.


***
Hackathons.ro este o platformă digitală de promovare a inovației și tehnologiilor disruptive în România, care adună o comunitate de profesioniști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate. Lansată în luna mai 2021, platforma comunității promovează informații de specialitate, evenimente și noutăți din domeniu și se adresează atât domeniului educațional -universitar și preuniversitar-, cât și celui de business.

Asociația Română de Lingvistică Computațională – ARLC este o organizație non-profit care se ocupă cu studiul științific al limbii. A fost fondată în 2017 și este dedicată cercetărilor din domeniul Lingvisticii Computaționale și dezvoltării educației române pe același domeniu.