Poiectul se adreseaza studentilor, tinerilor cercetatori, dar si proaspat absolventilor care doresc sa dezbata aspecte ce vizeaza relatiile internationale, managementul de conflict si problematicile ce tin de securitatea la nivel global.

Conferinta de anul acesta este axata pe doua mari teme : in cadrul celei dintai parti a  proiectului, ”New perspectives on defence. The Smart Defence mindset and its sustainability”, participantii isi vor prezenta cercetarile, studiile si lucrarile vizand tema implementarii, a evolutiei si a contributiei ideii de Smart Defense pentru atingerea scopurilor de urmarite de ” NATO Forces 2020”. In cea de-a doua parte, „Challenges to an obsolete military culture. The gender dynamics and gender inclusion within the peacekeeping forces”, vor avea loc dezbateri, toate in limba engleza,  in ceea ce priveste legatura dintre femei si exercitiul unei functii militare, idee abordata dintr-o viziune sociologica.

Astfel, cei interesati sunt invitati sa trimita in perioada 28 august -1 octombrie formularul de inscriere completat impreuna cu o scurta lucrare, in limba engleza, avand tema sus-mentionata, urmand ca ,pana pe data de 15 octombrie, forma finala a acesteia sa fie expediata prin e-mail pe adresa proiectului (ac2014@unyouth.ro)  

Seminarele vor fi tinute de experti din cadrul NATO,  profesori, atat din Romania cat si din stainatate, si, nu in ultimul rand, de femei care activeaza in astfel de operatiuni de pastrare a pacii pentru o cat mai fidela imagine a ideilor dezbatute.

Festivitatea de deschidere a Conferintei Academice din acest an organizata de Asociatia Tineretul ONU din Romania va avea loc pe data de 7 noiembrei 2014, la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Bucuresti, incepand cu ora 10:00.

Pentru mai multe informatii, puteti vizita pagina oficiala de internet a proiectului http://ac2014.unyouth.ro/  sau ne puteti contacta la  adresa de e-mail ac2014@unyouth.ro