Conferinta de lansare a proiectului va avea loc in data de 17 iunie, incepand cu ora 10:00, in cadrul Facultatii de Constructii Civile, Industriale si Agricole – Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti (Amfiteatrul I.1., etaj 1). Evenimentul este dedicat prezentarii obiectivelor si activitatilor in care membrii grupului tinta vor fi implicati pe toata durata implementarii proiectului, fiind asteptati sa participe tineri proveniti din medii multiculturale, care studiaza in domeniile IT, constructii sau transporturi, dar si reprezentanti ai posibililor parteneri de practica – firme si institutii publice cu activitate relevanta in domeniile mentionate si care doresc sa se implice in formarea studentilor. 
 
Proiectul este destinat dezvoltarii aptitudinilor profesionale a 500 de studenti si masteranzi in domeniile IT, constructii sau transporturi, proveniti din medii multiculturale. Acesta se deruleaza pe o perioada de 1 an, la nivelul regiunii Bucuresti-Ilfov. 
 
Accesul la viata activa
Implementarea proiectului „Unitate in diversitate! Tranzitie de la scoala la viata activa, inclusiv pentru studenti apartinand altor culturi” urmeaza urmatoarele directii de actiune: cresterea ratei de ocupare in munca si imbunatatirea accesului a 500 de studenti si masteranzi proveniti din medii multiculturale pe piata muncii; facilitarea procesului de planificare a carierei si de identificare a unui loc de munca;  dezvoltarea a 30 de parteneriate cu intreprinderi relevante din domeniile IT, constructii si transporturi; incurajarea si promovarea parteneriatelor pe termen lung intre mediul academic si mediul de afaceri.
 
Activitatile care vor contribui la atingerea obiectivelor proiectului si in care vor fi implicati membrii grupului tinta constau in: servicii integrate si personalizate de orientare profesionala si consiliere in cariera, stagii de practica in cadrul unor organizatii (actori privati sau publici) de profil, dezvoltarea unei platforme online ce va constitui suport in derularea stagiilor de practica si consilierii si orientarii in cariera si va permite accesul gratuit la resurse si informatii relevante din domeniu, organizarea unor workshop-uri de schimb de experienta si feedback. 
 
Drumul spre cariera ta de succes! 
Proiectul se adreseaza studentilor si masteranzilor din regiunea Bucuresti-Ilfov, cu cetatenie romana, care provin din medii culturale diverse si doresc sa faca primul pas catre o cariera de succes in domeniile IT&C, constructii sau transport. De asemenea, sunt vizati si operatorii economici si publici cu activitate relevanta in aceste domenii. 
 
Pe parcursul implementarii, initiatorii proiectului isi propun sa ofere urmatoarele beneficii pentru tinerii absolventi: echivalarea programului de pregatire practica obligatoriu pe durata anilor de studiu; posibilitatea angajarii dupa finalizarea programului de practica la unul dintre partenerii de practica; accesul la o platforma online cu informatii relevante si resurse privind evolutia pietii muncii din Romania; acces la situatii reale de business, posibilitatea interactiunii cu profesionisti din domeniu, transfer de know-how.
 
 
 
 
Participarea la conferinta este GRATUITA, iar INSCRIEREA se poate face online AICI.
 
 
Informatii suplimentare cu privire la activitatile proiectului se pot obtine la adresa de e-mail: comunicare@loopoperations.ro.