FINS, instituție financiară nebancară, a dat startul înscrierilor pentru InstaLoan, singurul eveniment prin care tinerii pot obține pe loc aprobarea unui împrumut pentru a studia în străinătate.

Evenimentul este dedicat atât celor care vor să urmeze studii de Licență, cât și celor care vor să facă Masteratul în Europa, inclusiv în Marea Britanie și Elveția.

 
„InstaLoan este un concept unic în România. Vedem an de an elevi, studenți și părinți deopotrivă care amână topicul finanțării studiilor în străinătate până aproape de momentul plecării. În aceeași măsură, acest subiect este unul crucial iar procedura de obținere a unui credit de studii poate dura mai mult decât poți uneori anticipa. Așadar, venim în întâmpinarea acestei probleme cu evenimentul InstaLoan unde, practic, scurtcircuităm procesul de obținere a creditului de studii FINS. Ce se întâmplă de fapt este că viitorul student se prezintă la un interviu online de 30 de minute, pentru care va avea de pregătit în prealabil câteva documente minime (bugetul de studii, CV si ID) și unde vom avea o discuție despre nevoile sale financiare, motivația de a studia în străinătate și planurile sale de viitor. Pe baza acestei discuții scurte, aplicantul va ști la final dacă se poate baza pe FINS pentru a-și finanța studiile în străinătate sau trebuie să găsească alte soluții, oferindu-i astfel timp să facă asta și ajutându-l să își planifice mai bine cheltuielile”, spune Georgiana Malac, Marketing & Sales Manager FINS.

Pentru a aplica la un credit de studii FINS de până la 25.000 de euro, tinerii trebuie să se înscrie la eveniment până pe data de 15 iunie, apoi vor fi preluați de către un consilier FINS care îi va ajuta să iși planifice bugetul de studii și îi va programa la un interviu online cu echipa FINS pe data de 16 iunie. Decizia de acordare a împrumutului se bazează exclusiv pe profilul academic și personal al aplicantului, motivația sa de a studia în străinătate și planurile sale de după absolvire.


Creditul pentru studii FINS poate acoperi atât taxa de școlarizare, cât și alte cheltuieli precum: chirie, mâncare, cheltuieli personale, transport, materiale didactice, sau asigurare medicală. Creditul FINS poate fi accesat direct de către viitorul student, fără necesitatea unui codebitor, a unui job sau a unor venituri anterioare.

Creditul FINS este personalizat și flexibil, astfel încât tinerii pot împrumuta exact câți bani au nevoie în fiecare an. De asemenea, rambursarea creditului va avea loc după terminarea studiilor, când tinerii vor avea un loc de muncă.

Primii trei aplicanți care vor obține cel mai mare punctaj în cadrul interviurilor, vor primi din partea FINS biletul de avion gratuit către destinația de studiu aleasă.

InstaLoan se desfășoară anual si este singurul eveniment de creditare pe loc pentru studii în străinătate organizat în România. Anul trecut, în cadrul aceluiași eveniment, FINS a acordat credite cu aprobare pe loc în valoare de 150,000 EUR. Tinerii care au accesat împrumuturile FINS au plecat atât la studii de licență, cât și de master în Olanda, Belgia, Suedia și Marea Britanie.
 
Eu am ales să studiez în Olanda pentru că universitățile oferă programe de arte liberale în limba engleză care nu sunt disponibile în România. Am ales să îmi finanțez studiile cu ajutorul FINS tocmai pentru că este o opțiune flexibilă și accesibilă tinerilor de vârsta mea. Procesul de admitere la InstaLoan a fost destul de rapid, ceea ce a însemnat că am putut accesa finanțarea în timp util astfel încât să pot plăti totul la timp”, spune Cristina Novac, studentă la University College Tilburg (Olanda) - Bachelor in Liberal Arts and Sciences.

Înscrierile la InstaLoan se fac online, pe https://hellofins.com/ro/evenimente/instaloan/ până pe data de 15 iunie 2022, iar tinerii vor primi răspunsul cu privire la posibilitatea finanțării studiilor în străinătate, pe loc, pe data de 16 iunie, la finalul interviului online de 30 de minute.