Cea de-a 5-a ediție a Forumului Inițiativelor Tinerilor se va desfășura în perioada 20 februarie - 6 martie în mai multe orașe din România. Acest eveniment anual este organizat de Ambasada Franței în România, Institutul Francez din România și CJFREE în parteneriat cu mai multe ONG-uri românești: MozaiQ, Climato Sfera, Culturalis, Europuls, Societatea Studențească de Stiinte Politice, Mediawise Society și Victoria Film.

 

Intitulată Viitorul nostru, angajamentul nostru, acestă ediție se va axa pe așteptările și problemele cu care se confruntă tinerii în contextul anului electoral 2024.  Forumul va aborda teme precum drepturile omului, mediul, dezinformarea și valorile europene.

 

În total, ONG-urile din România vor organiza 20 de evenimente, dintre care 17 ateliere de lucru în școli și instituții de învățământ superior din București, Iași, Sibiu, regiunea Cluj, Târgu Jiu și Piatra Neamț.

 

5 dintre aceste evenimente vor fi deschise publicului. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere.

 

La finalul Forumului Inițiativelor Tinerilor, va fi lansată o cerere de proiecte din partea organizațiilor societății civile pentru a promova proiecte realizate de tineri în beneficiul tinerilor. Temele vor fi anunțate în cadrul ceremoniei de închidere a Forumului, care va avea loc miercuri, 28 februarie, la cinematograful Elvire Popesco din București.

 

Programul complet se găsește aici.