Sute de mii de tineri vor fi inspirăți să aibă un impact pozitiv prin recunoașterea demnității proprii, ca drept fundamental, precum și a demnității celorlați. Pe 16 octombrie 2019, sute de mii de tineri din întreaga lume vor lua parte la Global Dignity Day, o manifestare anuală inițiată de către organizația internațională Global Dignity. În România, evenimentul este organizat de Asociația Global Dignity, alături de voluntari ai organizației și școli care s-au alăturat acestui demers, în Oradea, Adjud, Sibiu, Iași, Reșița etc.
 
Pe 16 octombrie, ateliere, forumuri, proiecte, povestiri, vorbitori inspiraționali, spectacole muzicale și alte activități vor ajuta participanții să înțeleagă mai bine valori care stau la baza demnității: stimă de sine, empatie și compasiune. Evenimentele Global Dignity Day au loc în țări din întreagă lume, în școli, centre de tineret, comunități diverse, tabere de refugiați sau companii.
 
Global Dignity Day promovează toleranța, egalitatea în drepturi  și iubirea semenilor. Cu aceste valori în centrul lor, indivizii pot continua să creeze comunități care să onoreze și să practice pacea, incluziunea, egalitatea de șanse și dreptatea.
 
Cu ocazia acestui eveniment, ASR Haakon, Prințul Moștenitor al Norvegiei și co-fondator al Global Dignity, ne spune: „Pekka Himanen, John Bryant și cu mine am creat Global Dignity pentru că am dorit să inspirăm oamenii de pretutindeni să privească dincolo de ceea ce ne diferențiază și mai degrabă să recunoaștem tot ceea ce ne unește. Când am organizat Dignity Day pentru prima oară, nu ne-am imaginat niciodată că într-o zi vom ajunge să inspirăm peste un milion de tineri în fiecare an. Vedem, odată cu acest lucru, nevoia de transformare și puterea demnității. Recunoscând propria noastră demnitate și valoarea intrinsecă a fiecărei alte persoane, putem rezolva cele mai mari provocări cu care ne confruntăm și să transformăm cu adevărat lumea în mod pozitiv, împreună.”

Mesajul sau se adresează în pricipal copiilor și tinerilor, care sunt invitați să își asume lidershipul pentru a aduce schimbare. 
 
În România vor fi organizate peste 30 de evenimente, la care vor lua parte copii și adolescenți cu vârste de la 3 la 18 ani.Ne-am dorit că în acest an să deschidem organizarea de evenimente Dignity Day către școli, astfel încât valorile demnității să fie înțelese și asumate de cât mai mulți copii și tineri, în sesiuni facilitate de profesori sau voluntari din rețeaua noastră. Ne bucură să vedem că sunt oameni dispuși să ofere timp, energie și ideile lor, contribuind, astfel, la a inspiră pe cei care fac România de mâine mai bună”, spune Georgiana Giba, Manager de proiect în cadrul Project Manager în cadrul organizației din România. 
 
În acest an vor fi organizate evenimente Dignity Day în București, Reșița, Sibiu, Oradea, Iași, Onești, Bacău, Deva, Suceava, Suditi (Ialomița), Adjud, alături de inițiative din Armenia, Canada, Colombia, Costă Rică, Finlanda, Franța, Germany, Singapore și multe alte țări din întreagă lume.
 
***
Despre GLOBAL DIGNITY

Global Dignity are misiunea de a promova ideea că fiecare persoană merită să trăiască o viață cu demnitate.
În 2006, în cadrul Forumului Economic Mondial, trei prieteni, membri ai Young Global Leaders, au căutat să înțeleagă mai bine cauzele pentru care în lumea noastră există nedreptate și intoleranță. Concluzia lor a fost că acest lucru se întâmplă din cauza unei lipse a demnității și a recunoașterii faptului că avem cu toții un fond uman comun. Atunci au înțeles că acest lucru este cauzat de fapt delipsei unei înțelegeri clare a conceptului de demnitate.
 
Hotărâți să unească cât mai mulți oameni în jurul ideii că fiecare merită să trăiască o viață cu demnitate, acești trei lideri – ASR Prințul Haakon al Norgeviei, John Hope Bryant, CEO și Fondator Operation Hope și Pekka Himanen, autor, profesor și fost consilier al președintelui finlandez Martti Ahtisaari — au lansat Global Dignity organizând un atelier educațional într-o școală din Elveția. Arhiepiscopul Desmond Tutu și Richard Branson i-au însoțit în acea vizită la școală. Ambii au fost impresionați de experiență, astfel că au decis să se alăture inițiativei și să facă parte din Boardul organizației.
Astfel a fost fondată organizația Global Dignity.
 
De atunci, organizația este activă în peste 70 de țări, având o rețea extinsă de voluntari care facilitează sesiuni de lucru cu copiii și tinerii cu care organizația lucrează.