Ideea Unternshipului se inspira din viata lui Fred Cook, CEO Golin din anul 2003, perioada in care reteaua s-a dezvoltat spectaculos la nivel global. Fred este astazi unul dintre cei mai apreciati profesionisti din industria comunicarii. Dar inainte de asta? Pana sa ajunga aici, Fred a fost baiat de cabina pe un petrolier norvegian, portar al unui hotel de cinci stele, ghid turistic, manager al unei case de discuri rock and roll, initiator al unui serviciu de inchiriere soferi pentru persoanele care consuma alcool si profesor in scolile rau famate din Los Angeles. Daca cineva s-ar mai fi putut intreba de ce este considerat unul dintre cei mai atipici CEO din lume, raspunsul e acum mai mult decat evident!

Luand ca exemplu viata lui Fred, Golin lanseaza in Romania programul de Unternship: anti-internship-ul care ii incurajeaza pe tineri sa adune experiente in afara biroului si sa le foloseasca apoi in dezvoltarea lor profesionala. Pe parcursul a trei luni, compania va sprijini in cadrul programului un tanar care la final va fi angajat full time la Golin. Cum ar trebui sa fie Golinternul? Creativ, pasionat, ambitios, carismatic, motivat, aventuros si energic.

„Gasirea de talente inseamna largirea ariei de recrutare, dincolo de profilurile traditionale – aceasta este ideea care sta la baza programului de Unternship, special creat pentru a identifica acei candidati neconventionali, asa cum si eu am fost la un anumit moment in timp”, spune Fred Cook, CEO Golin.  

„Unternship este un program vizionar, care modifica felul in care privim inceputurile unei cariere, scoate din scena stereotipurile cu care tinerii sunt obisnuiti si ofera noi intelesuri rolului de sprijin pe care il au companiile in dezvoltarea lor personala si profesionala. Pentru ca pasiunea, creativitatea si dedicarea sunt calitati care se deprind prin practica, si nu prin teorie, credem ca acest model de internship ii va ajuta pe viitorii profesionisti sa traiasca experientele la care aspira si sa descopere singuri ce drum trebuie sa urmeze si cum aleg sa o faca. Plini de curaj, speram,” a declarat Monica Botez, Managing Partner Golin Romania.

Dupa SUA si Marea Britanie, Romania devine a treia tara in care este lansat programul.
Unternship@Golin Romania ia startul cu o perioada de aplicatii, in intervalul 21 mai – 31 iulie. 

Toti cei interesati de program sunt invitati sa aplice la adresa amehedintu@golin.com, sa motiveze de ce vor sa fie UNTERNi si sa propuna experientele pe care le-ar face daca ar fi selectati. Candidatii se pot inscrie pe baza unei scrisori de motivatie, a unei prezentari ilustrate, a unui material video sau, (de ce nu?), unei melodii.

Cei mai buni cinci candidati vor fi anuntati pe data de 14 august, vor sustine o serie de interviuri si probe practice in perioada 17 august – 11 septembrie, iar la finalul lunii septembrie va fi anuntat castigatorul procesului de selectie. Unternship-ul se va desfasura in perioada 1 octombrie – 31 decembrie. 

Castigatorul Unternship-ului va avea posibilitatea sa revina la Golin in postura de angajat full-time incepand cu 1 ianuarie 2016.
 
###
Despre Golin Romania 
Golin este singura agentie de PR din Romania care a castigat, in acelasi an, locul 1 in cele mai importante competitii ale industriei: PR Agency of the Year in cadrul galei Romanian PR Award 2014,  #1 PR Agency in Romania in topul BizPR Awards 2014 si #1 in preferintele bloggerilor romani. 
Golin Romania este afiliata la una dintre cele mai valoroase retele internationale de PR, Golin Worldwide. Acesta este primul birou din Europa Centrala si de Est al companiei americane care detine in total peste 50 de birouri in America, EMEA si APAC. 
Golin Romania este membra a grupului de companii din care mai fac parte Lowe&Partners, Initiative, BPN, SENIORHYPER, MobileWorks si Medic One si este multiplu premiata si finalista la festivaluri locale si internationale precum ADC*RO, Cristal Festival, CSR Awards, European Excellence Awards, IPRA Awards, PR Award Romania, Sabre Awards, Webstock.
Pentru mai multe informatii vizitati http://golin.ro sau pagina de Facebook Golin Romania.