IAA Romania si IAA Young Professionals au castigat competitia globala "The IAA Inspire Award" pentru Excelenta 2016, premiu ce recunoaste meritele filialelor care au contribuit cel mai mult la indeplinirea obiectivelor organizatiei in perioada 2014-2016. La competitie se inscriu filiale din toata lumea si sunt jurizate de seniori ai asociatiei din toate cele cinci regiuni ale globului.

Premiul a fost decernat la Cannes, la intalnirea globala a membrilor IAA de catre Faris Abouhammad - Presedintele Global al IAA din perioada analizata in competitie.

„Programele derulate de organizatiile romanesti IAA Romanian Chapter si IAA YP Romania, sunt modele care pot fi replicate in alte tari. Ii felicit pe Mihai Birsan si Ioana Sigarteu, presedintii celor doua organizatii din perioada 2014-2016 pentru implicarea lor. Sper ca in viitor, tot mai multi membri din organizatiile romanesti sa aiba un rol activ la nivelul global al IAA”, a spus Faris Abouhammad, cel care a fost presedinte global al IAA pana ieri. 
 
"The IAA Inspire Award" este o competitie interna a IAA Global ce premiaza, la fiecare doi ani, cele mai active si creative filiale IAA din lume. Competitia la care participa filialele de seniori IAA Chapters are o istorie care incepe in 1957. De anul acesta, s-a organizat separat o competitie pentru filialele de tineri - IAA Young Professionals, criteriile si modul de evaluare a performantelor fiind diferite.

„Inscrierile sunt jurizate luand in calcul modul in care organizatia contribuie la indeplinirea obiectivelor stabilite si rezultatele din anii anteriori. Fiind o competitie globala, juriul este, de asemenea, global, asa ca felicit organizatiile romanesti pentru rezultatele lor, deosebite la standarde internationale. Romania a avut scoruri mari la toate criteriile de selectie, dar au fost foarte apreciate rezultatele din educatie si cele care privesc relatia cu autoritatile”, a spus Heather Leembruggen, Presedintele IAA Australia Chapter si responsabil de IAA Global Awards.

La baza jurizarii stau 14 criterii pentru filialele de seniori si 10 pentru cele de tineri printre care: claritatea obiectivelor si a unui business plan pe perioada analizata, relatia cu membrii atat individuali cat si corporate, programele dezvoltate pentru acestia, relatia cu autoritatile precum si planul de dezvoltare si educare a profesionistilor din piata. Cele mai apreciate de catre membrii juriului global au fost Scoala IAA si rezultatele obtinute in relatia cu autoritatile pentru modificarea legislatiei cu impact direct in industrie. IAA Global are 32 de chaptere in intreaga lume.

Premiile au fost ridicate de Maria Predoiu - Presedinte IAA Romania si Ioana Sigarteu - Presedinte IAA YP Romania.

***
Despre IAA Romania 
Asociatia IAA Romania este cea mai vasta si mai reprezentativa asociatie profesionala a companiilor din industria de marketing si comunicare. IAA Romania reprezinta in Romania interesele a peste 130 de companii – clienti, agentii de publicitate si media – ce insumeaza peste 8,000 de angajati si au o cifra de afaceri consolidata de peste 7 miliarde de euro.


Despre IAA Young Professionals
IAA YP este un program al International Advertising Association ce reuneste tineri profesionisti sau studenti in ultimii ani de studiu universitar, atrasi de pasiunea comuna pentru domeniul marketingului si al comunicarii. 
Cele mai importante proiecte dezvoltate de IAA Young Professionals Romania sunt: CompetitIAA (concurs de marketing si comunicare), Serile YP (dezbateri si workshopuri), GalerIAA (evenimente dedicate pasiunilor creative), Civic Vox (solutii de marketing pentru ONG-uri).
Printre proiectele IAA Young Professionals Cluj se numara: competitii, traininguri, workshop-uri si prezentari de marketing, intalniri informale cu seniori din industrie, proiecte pentru mediul ONG, catalogul Marketing Tribe si implicare in cadrul Festivalului de Publicitate Cluj. 
Pentru mai multe detalii puteti vizita www.iaayp.ro