Comunitatea OSC-Hackathons revine cu provocarea unei competiții de tip hackathon: în perioada 5-7 mai 2023, va avea loc cea de-a treia ediție a H3-Healthcare in Hospitals Hackathon. Ediția din acest an se va desfășura în format hibrid, în Iași și online. Tinerii pasionați de transformarea digitală se pot înscrie completând formularul online până pe 15 aprilie.

Obiectivul H3 este identificarea de soluții inovatoare de transformare digitală în domeniul medical, pentru diferite patologii, dar și pentru managementul unităților sanitare și domeniul farmaceutic, soluții care pot cointeresa parteneri industriali și potențiali investitori. Tema generală este Modernizarea sistemului de sănătate, iar echipele și participanții vor putea dezvolta proiecte în funcție de patologiile sau problemele pe care le selectează.

Concurenții se pot înscrie pentru unul din cele două tipuri de proiecte: proiecte aflate într-o anumită etapă de dezvoltare sau dezvoltarea de proiecte noi. Pentru prima secțiune, se va urmări modul în care sunt îmbunătățite proiectele pe parcursul celor 3 zile de concurs, iar pentru cea a proiectelor noi, se va ține cont de perioada limitată de timp în care acestea au fost aduse de la stadiul de idee, la cel de proof of concept.

Înscrierile se pot realiza individual sau în echipe. Echipele competitoare vor fi mixte din punct de vedere al profilului profesional: tehnic, medical, marketing/business, organizatorii urmând a modela componența echipelor pentru a asigura distribuția echitabilă a rolurilor. Toți concurenții vor beneficia de sprijinul unor mentori, pentru fiecare domeniu, care le vor oferi sfaturi și ghidaj pentru finalizarea proiectelor la care lucrează.

Nu mai sta pe gânduri și înscrie-te la H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon dacă ești încrezător și vrei să aduci ideile tale în prim plan, dacă vrei să faci o schimbare în sistemul de sănătate actual și dacă ești pasionat de de tehnologie, inovație și transformare digitală în domeniul medical.

Detalii despre H3, inclusiv formularul de înregistrare, sunt disponibile pe pagina competiției: H3 – Healthcare in Hospitals Hackathon 2023.

Ediția din acest an a H3-Healthcare in Hospitals Hackathon este organizată de Oameni și Companii, cu sprijinul partenerilor: Apollo AI Technologies, Facultatea de Informatică din Iași, Universitatea Danubius, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava , Universitatea ”Vasile Alecsandri” Bacău, Global Women in Tech, Liga AC, Asociația Studenților Matematicieni Iași, AIESEC, ASMBS, ASII, Societatea Studenților Mediciniști Iași, Imago-MOL, June Communication, Iasi4U, EventsOnline.

***

Despre Hackathons
Hackathons.ro este o platformă digitală de promovare a inovației și tehnologiilor disruptive în România, care adună o comunitate de profesioniști și experți în tehnologie din diverse domenii de activitate. Lansată în luna mai 2021, platforma comunității promovează informații de specialitate, evenimente și noutăți din domeniu și se adresează atât domeniului educațional, universitar și preuniversitar, cât și celui de business.