În România de azi există mulţi tineri capabili, interesaţi atât de propria evoluţie, cât şi de progresul comunităţii lor. Noi vrem să-i cunoaştem şi să-i sprijinim să-şi ia avânt, făcând parte dintr-o comunitate de oameni cu valori puternice şi ţeluri personale prin care îşi lasă amprenta în lumea în care trăim.

În 2014 am creat Excepţionalii, un proiect care adună la Bucureşti minţile strălucite şi inimile curajoase de liceeni, care au puterea şi vor să facă lucruri măreţe pentru ei şi pentru comunitatea lor. Le oferim un context de învăţare valoros, în care vor deveni mai conştienţi de resursele pe care le au la dispoziţie şi de oportunităţile existente pentru ei, iar mai apoi le suntem alături să organizeze proiecte cu impact în educaţie.
 
Calendarul Excepționalii 2017:
• Perioada de înscrieri: 1 noiembrie – 20 noiembrie 2016
• Anunțarea tinerilor selectați: 6 decembrie 2016
• Achitarea contribuției de participare după selecție, de 200 lei: până la 20 decembrie 2016
• Desfășurarea conferinței: 5 – 10 februarie 2017
• Implementarea proiectelor de impact organizate de echipele de Excepționali în comunitățile locale: 15 februarie – 15 aprilie 2017

Excepţionalii este contextul în care se întâmplă toate aceste întâlniri. Excepţionalii adună oameni interesaţi atât de propria evoluţie, cât şi de progresul comunităţii lor.
 
PROFILUL EXCEPŢIONALULUI
Pe Excepţionali n-ai cum să nu îi sesizezi în sala de clasă. Ies în evidenţă prin înţelegerea pe care o au asupra lucrurilor, întrebările deştepte şi argumentele logice cu care acoperă discuţiile în care se implică. Elevii excepţionali au o curiozitate aparte, deschidere faţă de nou şi o pasiune pentru lucrurile făcute la cele mai înalte standarde. Acordă timp şi energie lucrurilor în care cred, iar asta se reflectă în rezultatele pe care le au. Sunt olimpici, antreprenori, voluntari cu pasiune, oameni de ştiinţă ori se remarcă prin spiritul de lideri şi grija faţă de oameni.

FEBRUARIE – LUNA ÎNTÂLNIRILOR CU SENS PENTRU TINERII EXCEPŢIONALI
În februarie, vacanţa inter-semestrială se va transforma pentru tinerii excepţionali din toată ţara într-o experienţă condensată de învăţare şi distracţie. Bucureştiul, locul de întâlnire, va deveni un incubator de idei creţe, unde excepţionalii vor face planul de bătaie pentru proiectele pe care ei înşişi le vor dezvolta în următoarele luni.
 
Timp de 3 zile, excepţionalii vor trece prin ateliere de autocunoaştere şi dezvoltare personală, facilitate de traineri cu experienţă din Şcoala de Valori. 
Proiectul pregăteşte pentru adolescenţi câteva ore în compania unor invitaţi aleşi pe sprânceană: antreprenori, influenceri, persoane publice care îşi vor spune povestea şi îi vor inspira să-şi urmeze visurile.

Pentru ca adulţii în devenire să facă alegeri conştiente pentru viitorul lor, îi vom duce în vizită la cele mai prestigioase companii şi instituţii din Bucureşti, ce şi-au câştigat renumele datorită impactului pe care l-au adus în societate de-a-lungul timpului. Aici, aceştia vor afla cum arată realitatea job-urilor la care aspiră, care sunt oportunităţile pe care le pot accesa şi unde ar putea ei să aducă plus valoare.

Excepţionalii 2017 nu se sfâşeşte odată cu sfârşitul şederii în Bucureşti, din contră, provocările care îi vor creşte abia acum încep cu adevărat. Împărţiţi pe echipe şi îndrumaţi de către mentori din Şcoala de Valori, tinerii vor crea planurile unor proiecte cu impact în educaţie, pe care le vor implementa în oraşele din care fac parte.

Până pe 20 noiembrie 2016 suntem în căutarea acelor tineri excepţionali care vor să schimbe lumea. Ajutaţi-ne să-i găsim, avem o întreagă aventură pe care o construim pentru ei!

Participanţii vor acoperi o parte din costurile pentru experienţă prin suma de 200 lei/persoană, în care sunt incluse şi masa şi cazarea. Mai multe detalii despre proiect şi poveşti din culisele Excepţionalii 2016, găseşti aici: www.scoaladevalori.ro/proiecte/exceptionalii.