Junior Achievement și Carmeuse continuă proiectul „Construim meserii”, adresat tinerilor de liceu, ajutându-i să își planifice cariera și să dobândească un set de abilități în concordanță cu piața locurilor de muncă, aflată într-o continuă schimbare. Vor fi implicați 1.700 de elevi, în principal de la școli din județele Argeș, Brașov, Dâmbovița sau Hunedoara.
 

Proiectul cuprinde programe JA de orientare profesională desfășurate la clasă, implementate de profesori instruiți de JA România, în cadrul cărora elevii se pregătesc pentru piața muncii și interviul de angajare prin autoevaluarea și dezvoltarea abilităților și au acces la modulul educațional de meserii specifice domeniului de activitate al companiei partenere.
 

Pe lângă toate acestea, voluntarii Carmeuse devin profesori pentru o zi în cadrul activităților față în față și online, contribuind atât la îmbunătățirea abilităților participanților, cât și la viitorul lor educațional și profesional.
 

Webinarul de astăzi a fost foarte interesant și, de asemenea, foarte important pentru tinerii de pretutindeni, deoarece am aflat informații noi, utile, care au răspuns la unele dintre întrebările pe care ni le puneam cu toții. Am învățat cum să ne pregătim pentru viitoarele noastre profesii și am primit sfaturi excelente pentru carieră. Discuția a fost cuprinzătoare și ușoară, fără informații inutile. Durata prezentării a fost perfectă, astfel că nu am avut timp să obosim sau să ne pierdem atenția. Cred că webinarul a fost un succes, iar elevii au învățat să facă alegeri bune pentru un viitor mai bun.” – profesor, Liceul Tehnologic Energetic Elie Radu, Ploiești, participant la ediția anterioară (2022-2023)

 

„Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă, m-am simțit foarte bine cu toți participanții, elevi și profesori deopotrivă; combinația dintre discuțiile libere în clasă și activitățile practice în curtea școlii a fost foarte benefică, pentru că ne-a menținut atenția pe tot parcursul desfășurării activității. A creat o atmosferă foarte bună de lucru în echipă, cu un rezultat grozav, de care ne-am bucurat cu toții la final.” – voluntar Carmeuse, participant la ediția anterioară (2022-2023)

 

Proiectul „Construim meserii” face parte din inițiativa globală a Carmeuse și Junior Achievement de susținere a tinerilor în alegerea viitoarei profesii. În România, la prima ediție au luat parte peste 1.500 de elevi și profesori.

 

***

 

Despre Junior Achievement (JA) România

Junior Achievement (JA) România, organizație nonprofit, a fost fondată în anul 1993 și este parte a JA Worldwide® USA și JA Europe. Junior Achievement este cea mai mare organizație internațională de educație antreprenorială, economică, financiară, de orientare profesională și dezvoltare personală, programele sale fiind urmate în 40 de țări din Europa și peste 100 din lume. În România, programele JA de tip „learning by doing“ și „project based” sunt urmate anual de peste 254.000 de elevi și studenți din 1.898 de instituții de învățământ și se desfășoară local în parteneriat cu Ministerul Educației, instituțiile de învățământ și comunitatea de afaceri. În 2023, organizația a urcat pentru a cincea oară în Top 10 ONG-uri din lume și a primit a doua nominalizare la Premiul Nobel pentru Pace. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.jaromania.org.

 

Despre Carmeuse

Carmeuse este lider mondial în producerea varului, a calcarului cu conținut ridicat de calciu, varului cu diverse granulații și agregatelor, produsele fiind indispensabile marilor industrii din domeniul oțelurilor, energiei, mediului, construcțiilor și în agricultură. Carmeuse a început ca o mică afacere de familie în Belgia. Astăzi, suntem o companie globală de materiale și servicii performante, cu competențe de bază în minerit, echipamente și soluții de inginerie. Avem impact asupra vieții de zi cu zi prin produsele noastre pe bază de minerale și serviciile integrate. De mai bine de 160 de ani, ne-am construit afacerea pe încredere și integritate. Colaborăm cu oamenii pe care îi deservim - clienții noștri, comunitățile noastre și angajații noștri.