Intalniri similare vor avea loc simultan in orase precum: Timisoara, Satu-Mare, Brasov, Iasi, Braila, Sibiu, Galati, Constanta, Cluj si Medias si vor reuni, alaturi de cele din Bucuresti, peste 200 de familii care au gemeni sau tripleti si care si-au exprimat in mod democratic votul privind data si locul de intalnire. 

Multiparty – intalnirea anuala a multipletilor din Romania este un eveniment la nivel national ce isi propune sa faca mai vizibila aceasta comunitate si va deschide seria intalnirilor tematice, anuale cu multipletii din Romania. Parintii cu multipleti sunt dornici de socializare, de initiative sociale si caritabile. De asemenea, doresc sa-si impartaseasca experienta si sa se sustina si in realitate nu doar in mediul virtual unde exista deja comunitati de acest gen. 

Totodata Asociatia Unu si Unu, Micolino, Clubul mamicilor de gemeni/tripleti isi propun prin acest eveniment sa creeze un cadru de  informare prin workshopuri-le dedicate adultilor, de buna dispozitie si educare prin activitatile pregatite pentru cei mici, dar si de promovare a programelor deja demarate.
Cu acest prilej, Asociatia Unu si Unu anunta si initierea a doua mari proiecte civice si legislative privind aceasta comunitate.
„Din cercetarile efectuate s-a dovedit ca Institutul National de Statistica nu detine o baza de date cu procentul privind numarul nasterilor gemelare, de multipleti anuale din Romania. Vom face astfel demersurile necesare pentru a obtine accesul la informatii de interes public din cadrul Ministerului Sanatatii privind nasterile de multipleti din Romania si speram sa convingem autoritatile de importanta colaborarii intre reprezentantii organizatiei noastre, Minister si Institutul National de Statistica si a realizarii unui studiu pe acest segment. Totodata, un aspect de o importanta majora este ca din numarul acestor nasteri gemelare sa stim cate sunt premature”a declarat Diana Gamulescu, vicepresedinte Asociatia Unu si Unu
Un al doilea demers legislativ este legat de lipsa proiectelor de sustinere, de informare si de celebrare a gemenilor/multipletilor.
„Este clar ca este o comunitate intr-o continua crestere si dorim sa adaugam pe lista sarbatorilor nationale si ziua de 31 Mai cand vom sarbatori Ziua Multipletilor si sa adaugam pe harta internationala a gemenilor si comunitatea din Romania.  Astfel, ne propunem sa obtinem o certificare din partea autoritatilor privind data de 31 Mai ca fiind Ziua Multipletilor din Romania. Stim ca au mai fost initiative, insa ne bazam pe legitimitatea acestei propuneri, dat fiind numarul mare de persoane care au propus si decis aceasta data” a declarat Corina Croitoru, presedinte Asociatia Unu si Unu.
 
***
Despre Asociatia Unu si Unu: Asociatia Unu si Unu este o organizatie neguvernamentala care deruleaza in premiera in Romania proiecte de sustinere, informare si educare dedicate familiilor cu multipleti, programe de informare si preventie privind nasterea prematura si programe de sprijinire si consiliere a familiilor cu prematuri.

Asociatia Unu si Unu a lansat in Romania Socks for life – proiect de constientizare a prematuritatii, Helping Hands – program de parenting si sustinere psiho-emotionala a mamelor aflate cu copiii la terapie intensiva, Miracolul merge mai departe- program de colectare si donare a hainutelor de prematuri, Martisor cu speranta – proiect de donare a martisoarelor pentru mamale aflate in spital cu bebelusi prematuri, a realizat strangeri de fonduri pentru familii cu prematuri si/sau multipleti aflate in situatii financiare delicate, a lansat primul curs de parenting din Romania dedicat parintilor cu multipleti si proiectele vor continua sa aduca o noutate si sa asigure continuitate prin actiunile sale in doua sectoare  dezavantajate pana acum in Romania.

Despre Micolino: http://micolino.ro/
Despre Clubul mamicilor de gemeni/tripleti a fost fondat in februarie 2011, numara 1124 membrii si este un grup virtual, traind intens pe Facebook. Grupul este format din  mamici de copii frumosi (gemeni si tripleti), care comunica foarte mult, nu doar pe Facebook, se sprijina reciproc, glumesc, se sfatuiesc, insa lucrul cel mai important este ca intre membre s-a inchegat o adevarata prietenie.
 
Multumim tuturor partenerilor care sunt alaturi de noi la aceasta editie:  Dorna, Cipi, https://www.facebook.com/thezenproject.ro; http://www.learnwithmusic.ro; www.mikokids.ro; http://ariodante.ro/; http://familie-implinita.ro/